Ημέρες Πολιτισμού στη Σίφνο

27 Σεπτεμβρίου 2012 17:42

Το νησί της Σίφνου "πλημμύρισε" από πολιτισμό για άλλο ένα καλοκαίρι με εκθέσεις από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Μπενάκη, οι οποίες εγκαινιάστηκαν στις αρχές Αυγούστου και διήρκησαν έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης είχε τίτλο «Επιλογή από Δωρεές τέχνης προς την Εθνική Πινακοθήκη– 1959-2007».

Η επιλογή των έργων αφορούσε κυρίως δωρεές καλλιτεχνών, αλλά και σημαντικά κληροδοτήματα.

Στη μεγάλη πλειοψηφία επρόκειτο για σημαντικούς και γνωστούς καλλιτέχνες, με αξιόλογα και ενδιαφέροντα έργα όπως των Σπύρου Βασιλείου, Ανδρέα Βουρλούμη, Αγλαΐας Παπά, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Γιώργου Βακιρτζή, Δανιήλ, Νανάς Ησαΐα, Δημήτρη Μυταρά, Παναγιώτη Τέτση και Αλέκου Φασιανού.

Η γλυπτική εκπροσωπήθηκε επάξια με το ιδιαίτερο μπρούντζινο γλυπτό του Χρήστου Καπράλου.

Αντίστοιχα στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάστηκαν μαρτυρίες για την οικονομικο-κοινωνική ζωή της Σίφνου κατά το 18ο αιώνα και 19ο αιώνα.

Η έκθεση περιελάμβανε φωτογραφικές αποτυπώσεις εγγράφων από την οικογενειακή συλλογή της κας Όλγας Καρατζά και αντικειμένων από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη καθώς και κεραμικά σκεύη από τη Συλλογή Κοσμά Ξενάκη, που ευγενικά παραχώρησε για τις ανάγκες της έκθεσης το Σωματείο Αγγειοπλαστών Σίφνου.

Τις εκθέσεις εγκαινίασαν η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς και ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos