×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Eκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου της Αντιπάρου

24 Απριλίου 2013 15:39

Το μεγάλο τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου της Αντιπάρου πραγματοποίησε διήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα στις 19-21 / 04 / 2013.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η κατάρτιση των μελών του χορευτικού μας συγκροτήματος σε θέματα ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών με ήθη και έθιμα άλλων περιοχών της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό είχε καταρτιστεί αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων όπου η κάθε μία είχε το δικό της χαραχτήρα και σκοπό. Αναλυτικότερα:

Τα παιδιά παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση του θεάτρου «Χορν» καθώς και τη χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς και μουσική του Λυκείου των Ελληνίδων. Προηγουμένως είχαν επισκεφτεί το νεοκλασικό κτήριο του Λυκείου όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία και τους σκοπούς του από την Αντιπρόεδρο κα Αμαλία Μάρκατζη, παρακολούθησαν την προετοιμασία των παιδιών για την παράσταση και γνώρισαν τις παραδοσιακές φορεσιές και την ιστορία τους.
{vsig}antiparos-taxidi{/vsig}

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το θέατρο της Δόρας Στράτου, στο λόφο του Φιλοπάππου, παρακολούθησαν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών και χόρεψαν με το εφηβικό τμήμα της σχολής.

Επιπλέον επισκέφτηκαν το Μουσείο Μπενάκη, το τμήμα λαογραφίας και των παραδοσιακών φορεσιών και το τμήμα που αφορά τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας και τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους καθώς επίσης και το Κέντρο λαϊκής τέχνης και Παραδόσεων στην Πλάκα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ελληνική λαϊκή τέχνη, τον πολιτισμό και την παράδοση και αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos