×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αποκλειστικό: Πάρος - Μεγάλη φωτιά στο Βουτάκο - Μακριά Μύτη

22 Ιουλίου 2013 14:27

Φωτιά, που ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Βουτάκο κοντά στο νέο αεροδρόμιο Πάρου, καίει μεγάλη έκταση.

Η φωτιά αυτή την ώρα έχει φθάσει στη Μακριά Μύτη στην Αλυκή. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή -7-8 μποφόρ- καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσής της. Το μέτωπο της φωτιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Η φωτιά πέρασε δίπλα από τα σπίτια της περιοχής χωρίς ευτυχώς να υποστεί σοβαρή ζημιά κανένα από αυτά ενώ δεν κινδύνεψαν μέχρι αυτή την ώρα ανθρώπινες ζωές.

Στο μέτωπο της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν σπεύσει και προσπαθούν για την κατάσβεσή της τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όλη η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάρου, υδροφόρες, αστυνομικές δυνάμεις με περιπολικά και μοτοσυκλέτες, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - παράρτημα Κυκλάδων και κάτοικοι της περιοχής. Στην περιοχή έχει υψωθεί πυκνό νέφος που κάνει ακόμα δυσκολότερη την προσπάθεια για την κατάσβεσή της.

Το parianostypos.gr βρίσκεται από τις πρώτες στιγμές εκδήλωσης της φωτιάς στην περιοχή και θα σας ενημερώνει, τα επόμενα λεπτά, έγκυρα και άμεσα για την εξέλιξή της. Επίσης το parianostypos.gr καταγράφει με βίντεο και με εικόνες τις προσπάθειες που γίνονται για την κατάσβεσή της.

Οι φωτογραφία είναι από την περιοχή κοντά στην Αλυκή που πέρασε πριν λίγη ώρα η φωτιά...

Νεώτερα για τη φωτιά ώρα 14:30

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται ο Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης και δημοτικοί σύμβουλοι. Η φωτιά αυτή την ώρα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και γίνονται προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεσή της. Νεώτερα σε πολύ λίγο.

Νεώτερα για τη φωτιά ώρα 14:45

Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στην περιοχή Μακριά Μύτη στην Αλυκή. Και ενώ όλα έδειχναν ότι είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή την αναζωπύρωσαν... Νεώτερα σε λίγο...

Νεώτερα για τη φωτιά ώρα 14:53

Οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας δίνουν πραγματική μάχη για να σώσουν σπίτια που κινδυνεύουν από τη φωτιά στην περιοχή Μακριά Μύτη στην Αλυκή... Νεώτερα σε πολύ λίγο...

Νεώτερα για τη φωτιά ώρα 15:00

Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην περιοχή Μακριά Μύτη στην Αλυκή. Άνιση η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους εντάσεως έως οκτώ μποφόρ που πνέουν στην περιοχή. Ο κίνδυνος για να καούν σπίτια στην περιοχή δεν έχει ξεπεραστεί.

Νεώτερα για τη φωτιά ώρα 15:15

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς. Κινδυνεύει άμεσα σπίτι της περιοχής Μακριά Μύτη στην Αλυκή. Η φωτιά κάνει άλματα που ξεπερνούν τα 500 μέτρα! Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τη θάλασσα... Νεώτερα σε πολύ λίγο...

Νεώτερα για τη φωτιά ώρα 15:30

Όλα δείχνουν ότι το σπίτι το οποίο είχε ζώσει πριν από λίγη ώρα η φωτιά, στην περιοχή Μακριά Μύτη στην Αλυκή, τη γλίτωσε. Και αυτό γιατί οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατάφεραν βρέχοντας τον περιβάλλοντα χώρο να αποτρέψουν τις φλόγες.

Τη φωτιά, όπως όλα δείχνουν -και αν δεν έχουμε και άλλη αναζωπύρωση- θα τη σβήσει μόνο η θάλασσα. Προς εκεί την κατευθύνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές εκκλήσεις του Δημάρχου Πάρου Χρήστου Βλαχογιάννη προς τους αρμοδίους για παροχή βοήθειας από τον αέρα (ελικόπτερο – αεροπλάνο) εντολή δεν δίνεται. Έτσι τη φωτιά θα την κατασβέσουν οι επίγειες δυνάμεις ή η θάλασσα...

Νεώτερα για τη φωτιά ώρα 15:55

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Βουτάκος κοντά στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου γύρω στις 12 το μεσημέρι και έχει φτάσει αυτή την ώρα στη θάλασσα στην περιοχή Μακριά Μύτη στην Αλυκή, διανύοντας περίπου μια απόσταση δυο χιλιομέτρων.

Οι αναζωπυρώσεις από εκεί που πέρασε η φωτιά συνεχίζονται. Όλα δείχνουν ότι το μέτωπο της φωτιάς θα φθάσει στη θάλασσα...

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συνεχώς δυναμώνουν και έχουν ξεπεράσει τα 8 μποφόρ. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει αφάνταστα το έργο των επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης της φωτιάς.

Επαναλαμβάνουμε ότι γίναμε μάρτυρες η φωτιά να υπερπηδάει σε αποστάσεις που ξεπέρναγε και τα 500 μέτρα!!!

Να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Το γεγονός αυτό προξενεί εύλογα ερωτήματα... Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά...

Νεώτερα για τη φωτιά ώρα 16:50

Πριν από λίγη ώρα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά. Στην περιοχή θα παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos