×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αποκλειστικό: Πάρος, Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Βουτάκος - Μακριά Μύτη - Το χρονικό της ημέρας (Φωτο - Βίντεο)

22 Ιουλίου 2013 17:09

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το απόγευμα λίγο πριν από τις 5 η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι από την περιοχή Βουτάκος κοντά στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου και έφθασε μέχρι τη θάλασσα στην περιοχή Μακριά Μύτη στην Αλυκή.

Από τη φωτιά, που διήνυσε περίπου 2 χιλιόμετρα, κινδύνευσαν κατοικίες της περιοχής. Οι επίγειες δυνάμεις παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες –έπνεαν άνεμοι 7-8 μποφόρ-, κατάφεραν να σώσουν κατοικίες της περιοχής έστω και την ύστατη στιγμή.

Στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όλη η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάρου, υδροφόρες, αστυνομικές δυνάμεις με περιπολικά και μοτοσυκλέτες, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, και κάτοικοι της περιοχής.

Στον τόπο της φωτιάς βρέθηκε ο Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν σπίτια που κινδύνευσαν από τη φωτιά στην περιοχή Μακριά Μύτη στην Αλυκή...

Λίγη ώρα αργότερα σπίτι το οποίο είχε ζώσει η φωτιά, στην περιοχή Μακριά Μύτη στην Αλυκή, τη γλίτωσε την τελευταία στιγμή και αφού οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέβρεξαν τον περιβάλλοντα χώρο για να αποτρέψουν τις φλόγες.

Παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές εκκλήσεις του Δημάρχου Πάρου Χρήστου Βλαχογιάννη προς τους αρμοδίους για παροχή βοήθειας από τον αέρα (ελικόπτερο – αεροπλάνο) εντολή δεν δόθηκε. Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας η απάντηση που πήρε ο κ. Βλαχογιάννης ήταν ότι το ποσό που χρειαζόταν για να πετάξει πτητικό μέσο που θα βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς ήταν απαγορευτικό για τους αρμόδιους. Ποιο ήταν αυτό το ποσό; 10.000 ευρώ...

Να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Το γεγονός αυτό προξενεί εύλογα ερωτήματα...
Στην περιοχή θα παραμείνουν επίγειες δυνάμεις σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ καθώς και βίντεο αφού το parianostypos.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή της φωτιάς...

{vsig}fotia-aliki-22-07-13{/vsig}

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos