To CNN Travel προτείνει: Στην Πάρο το Καλύτερο Kiteboarding και windsurfing…

16 Αυγούστου 2013 21:25

Η Πάρος, βρίσκεται ανάμεσα σε αρκετά άλλα ελληνικά νησιά που προτείνονται από το CNN Travel σε σημερινό δημοσίευμά του. Οι άλλοι νησιωτικοί προορισμοί που προτείνει το CNN Travel στους πολυάριθμους

αναγνώστες του είναι η Νάξος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, τα Κουφονήσια, η Φολέγανδρος, η Μήλος, η Ικαρία και η Κρήτη. Για την Πάρο υποστηρίζεται ανάμεσα στα άλλα, πως διαθέτει τις καλύτερες συνθήκες για Kiteboarding και windsurfing. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι συνεχείς συνθήκες ανέμου στην Πάρο είναι εμφανείς καθώς το πλοίο πλησιάζει στο νησί και μπορεί κανείς να δει τα γιγάντια κύματα ανέμου να κατεβαίνουν σταθερά από τη βόρεια ακτή.

Σύμφωνα με το CNN Travel, ενώ η Πάρος ίσως να μην αποτελεί τόσο κοσμοπολίτικο νησί σαν τη Μύκονο (χωρίς καταστήματα όπως Louis Vuitton και Diesel) είναι όμως αρκετά όμορφο για να προσελκύει σταρς του Hollywood (όπως ο Τομ Χανκς που αγόρασε ένα σπίτι στη γειτονική Αντίπαρο)

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το δυνατό μελτέμι στο Αιγαίο και στην Πάρο, παρέχουν ευχάριστο αεράκι για τους λουόμενους, αλλά δημιουργούν και συνθήκες ώριμες για windsurfing και kiteboarding.

Η κορύφωση των ανέμων σε ένταση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου. Το πέντε μιλίων κανάλι που χωρίζει την Πάρο από τη γειτονική της Νάξο σε συνδυασμό με το μελτέμι προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Οι κύριες παραλίες για τα αθλήματα είναι η Πούντα στα δυτικά του νησιού, η Σάντα Μαρία, η Golden Beach (Χρυσή Ακτή), και η new Golden Beach (Νέα Χρυσή Ακτή) στην ανατολική πλευρά της Πάρου. Οι άνεμοι στην νέα Χρυσή Ακτή είναι τόσο σταθεροί και αξιόπιστοι ώστε η επαγγελματική Windsurfers Association πραγματοποίησε το Παγκόσμιο Κύπελλο εκεί για έξι έτη στη δεκαετία του 1990.

Για τους αρχάριους, το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή για να μάθουν Windsurf, όταν ο άνεμος είναι σταθερός αλλά η έντασή του δεν είναι πολύ δυνατή. Από νωρίς το απόγευμα, όταν η δύναμη του ανέμου μεγαλώνει μέχρι το σούρουπο, οι λάτρεις του σπορ μπορούν ακόμα και να αναπηδούν κατά μήκος των κυμάτων.

Οι επισκέπτες, αξίζει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Πάρο, να παραβρεθούν στην πιο σημαντική γιορτή του νησιού, στις 15 Αυγούστου, όπου γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποκορύφωμα της γιορτής, είναι η μεγαλειώδης επίδειξη ρίψης πυροτεχνημάτων που εκτοξεύονται από πλοίο που βρίσκεται στον κόλπο του λιμένα της Παροικίας.

Πηγή:http://edition.cnn.com/

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos