Να αλλάξουμε μήπως επειδή λέμε ψέματα κι έχουμε άδικο;

14 Ιουνίου 2012 15:52

Κάθε άλλο.Ολος ο κόσμος λέει αυτό.Λέει «δίκιο έχετε αλλά αυτό που λέτε είναι δύσκολο».Κι επιλέγει ένα συμβιβασμό και μια αυταπάτη που ονειρεύεται μάταια «σκαλοπάτια»κι «ενδιάμεσα στάδια».

Τα ίδια δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ το 1981;Πήρε την εκλογική του προίκα και οδήγησε αριστερούς ανθρώπους για χρόνια, συστηματικά στον «ρεαλισμό»και την «αφομοίωση»;

Το δικό μας δίκιο όμως δεν διεκδικείται... «με γλυκό τρόπο».Οποιος υπόσχεται τέτοιο πράγμα ή είναι αφελής ή ψεύτης.

Να αλλάξουμε όχι γιατί έχουμε άδικο,αλλά γιατί έτσι λέει ο περισσότερος κόσμος.

Να αλλάξουμε λένε γιατί «ο κόσμος πήγε με τον ΣΥΡΙΖΑ»!Οι ίδιοι που μας κούναγαν το δάχτυλο κάποτε γιατί «δεν τα βρίσκουμε με το ΠΑΣΟΚ που το έχει επιλέξει ο κόσμος»,οι ίδιοι τώρα μας καλούν «να τα βρούμε με το ΣΥΡΙΖΑ».Από πότε η απόδειξη της ορθότητας μιας άποψης είναι η πλειοψηφία και η αποδοχή της κοινής γνώμης;Μήπως το ΠΑΣΟΚ δεν είχε πριν από δυό χρόνια το 45%;Τι θα πεί αυτό;Είναι απόδειξη ότι είχαν δίκιο;Ή ότι θα κάνουν κάτι καλό;H αλήθεια μιας γνώμης κρίνεται απο την πραγματικότητα και από την επιβεβαίωση των θέσεων και των εκτιμήσεών σου.Κι'εμείς απ'αυτό δεν πάσχουμε.Κάποιοι άλλοι έχουν το πρόβλημα.

Μήπως να αλλάξουμε γιατί οι προβλέψεις μας είναι «εκτός πραγματικότητας»;

Εμείς δεν είμαστε που προβλέψαμε,εδώ και χρόνια,την κρίση και όλες τις εξελίξεις που συνέβησαν στην Ελλάδα και την Ευρώπη;Δεν προειδοποιήσαμε για τις συνέπειες της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ;Δεν πήγαμε κόντρα στο ρεύμα και είπαμε αυτά που έγιναν πολύ πριν να γίνουν;

Ετσι και σήμερα την ώρα που άλλοι συζητούν,απειλούν,πιέζουν,εκβιάζουν,

αγωνιούν για το μέλλον της ΕΕ και του ευρώ,εμείς πάλι λέμε ότι ποτέ καμιά οικονομική κρίση δεν τελείωσε και δεν τελειώνει με...εκλογές.Οι αντιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος νομοτελειακά μας οδηγούν εδώ που μας έχουν φτάσει.Και έπεται συνέχεια.Εμείς το βλέπουμε και το λέμε.Ποιός λοιπόν είναι «εκτός πραγματικότητας»;Ποιός λοιπόν κρύβει από τον λαό την πραγματικότητα παρουσιάζοντας «εύκολες λύσεις»;

Μήπως να αλλάξουμε για να γίνουμε τέτοιοι που να μας διαλέγουν σαν καταφύγιο και ομπρέλλα τους οι Λαλιώτηδες,οι Ραυτόπουλοι,οι Κουλούρηδες,οι Φωτόπουλοι,οι Αρσένηδες και οι Κατσέλληδες;

Ευχαριστούμε...δεν θα πάρουμε.Αυτές οι μεταγραφές,αυτές οι ομαδικές μετακομίσεις ας προβληματίσουν τον καθένα για το ποιά «αριστερή»πολιτική θα εφαρμοστεί εάν και εφόσον σχηματιστεί κεντροαριστερή κυβέρνηση.

Μήπως υπάρχει εμπειρία κάποιο ΚΚ να ... «άλλαξε»και να πήγε καλύτερα εκείνο και ο λαός του;Υπάρχει μια χώρα που η ... «αλλαγή»να βγήκε σε καλό του λαού;

Σε χώρες όπως η Ιταλία,Γαλλία,Ισπανία,εκεί, που κάποτε ήταν το κέντρο του Ευρωκομμουνισμού,το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν τη λέξη «Αριστερά»να φαίνεται σαν ντροπή.Αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Κάθε μέρα που περνάει πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Τέλος απευθυνόμαστε και στους «φίλους»μας.Αυτούς που μας συμβουλεύουν... «για το καλό μας».Αυτοί που μας λένε να δείξουμε κατανόηση...να βάλουμε νερό στο κρασί μας...να αλλάξουμε λίγο τις θέσεις μας,την τακτική μας,τη στρατηγική μας,τη Γραμματέα μας,τη γλώσσα μας...για να κυβερνήσουμε μαζί με την υπόλοιπη αριστερά.Τώρα είναι η ευκαιρία λένε.Απαντάμε.Η ιστορία έχει την ανάγκη να υπάρχει κάποιος που να λέει την αλήθεια γυμνή και σκληρή,κι ας προτιμά κάποιες φορές ο κόσμος τις εύπεπτες αυταπάτες.

Δεν αλλάζουμε.Δεν υποχωρούμε.Δεν υπογράφουμε δηλώσεις μετανοίας.Οι επιθέσεις «φιλίας»επιδιώκουν να σταματήσουμε να είμαστε ότι είμαστε,γιατί αυτό ενοχλεί το σύστημά τους.Και να γίνουμε σαν την «αριστερά»που την αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί και αυτή δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κέρδους και της εκμετάλλευσης.Αν αλλάξουμε και κάνουμε αυτά που μας προτείνουν,δε θα είμαστε πια εμείς,αλλά θα γίνουμε οι «χρήσιμοι του συστήματος».Αυτό όμως δεν είναι στις επιλογές μας.

Ολα τα βέλη ένα στόχο έχουν:Επιδιώκουν να εξαφανιστεί ή να αλλάξει το ΚΚΕ.Να τι λέει σε κύριο άρθρο της η «έγκυρη»εφημερίδα Le

Monde Diplomatique: «Ανομολόγητος σκοπός και ευχή όλων των αριστερών Ελλήνων:να διαλύσουν το ΚΚ και να το αναμορφώσουν σε νέες βάσεις και να δώσουν στην ελληνική Αριστερά τη σωστή της θέση στην κοινωνία»!

...Ονειρα θερινής νυκτός!Και από αυτές τις εκλογές θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί.Και τη Δευτέρα κοντά στους εργαζόμενους,στα προβλήματα.

Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos