Για το κλείσιμο των τμημάτων του ΕΠΑΛ Πάρου

05 Οκτωβρίου 2016 16:36

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που κλείνει δεκάδες τομείς ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τρείς στο ΕΠΑΛ του νησιού μας.


Ένας μήνας πέρασε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τις δηλώσεις του Υπουργού ότι «όλα ξεκινούν και τα πάντα βρίσκονται στην θέση τους».
Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις χιλιάδες είναι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι δαπάνες για την παιδεία όλο και μειώνονται, ενώ τα προβλήματα της έλλειψης των σχολικών κτιρίων και της υποβαθμισμένης στέγασης διαιωνίζονται.
Κοντά σε αυτά και τα άλλα προβλήματα της δημόσιας παιδείας, έρχεται και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην επιτρέψει την λειτουργία δεκάδων τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Με την απόφαση αυτή αναγκάζουν τα παιδιά να αλλάξουν τομέα ή σχολικό περιβάλλον και σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, το ΕΠΑΛ της Πάρου, οδηγείται άμεσα σε μαρασμό. Παράλληλα, με δεδομένο ότι στο νησί δεν υπάρχει άλλο ΕΠΑΛ, στερούν το δικαίωμα από τα παιδιά να επιλέξουν την ειδικότητα που επιθυμούν.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα του ΕΠΑΛ! Κάθε νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες.
Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς του ΕΠΑΛ Πάρου να μην ανεχτούν αυτή την κατάσταση, αλλά να παλέψουν για να την ανατρέψουν! Να σταθούν στο πλευρό των καθηγητών τους και να αγωνιστούν για πραγματικά Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία για όλους, για ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου
4/10/2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos