Παραβιάσεις κοινόχρηστων Χώρων

18 Μαϊος 2017 16:56

Με θλίψη και ανησυχία παρατηρούμε μια παθογένεια που φαίνεται να μην αγγίζει την παράταξη της πλειοψηφίας ενώ μέσα σε αυτή την αίθουσα το θέμα έχει έρθει επανειλημμένως. Δημιουργείται δε η εντύπωση, ότι το όλο ζήτημα τελεί υπό την ευλογία και την έγκριση της πλειοψηφίας.

Το θέμα αφορά την ανησυχητική εξάπλωση του φαινομένου της ομπρελοξαπλώστρας , των τραπεζοκαθισμάτων και όλων των κατασκευών που έχουν καταλάβει σχεδόν όλα τα παραλιακά μέτωπα του νησιού μας κι όχι μονο. Όπως όλοι γνωρίζουμε η ασυδοσία δεν έχει μέτρο και όριο και με την ανοχή σας το φαινόμενο έχει πάει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κε πρόεδρε, ακόμα κι αν γίνει αποδεκτό ότι υπάρχει νόμιμη παραχώρηση, που εκτιμώ ότι σε αρκετές για να μην πω στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει, αυτή έχει ένα όριο συγκεκριμένο και η αρμόδια επιτροπή έχει την υποχρέωση να το κάνει σαφές με κάποια σήμανση ή διαγράμμιση, κάτι που σπάνια γίνεται. Κυρίως τους μήνες αιχμής αυτό το όριο παραβιάζεται και επεκτείνεται χωρίς κανένα έλεγχο ή ελέγχους «επιλεκτικούς», που κανείς δεν γνωρίζει τα κριτήρια και τα αποτελέσματά τους αφού η κατάσταση συνεχίζεται.

Οι υπουργικές αποφάσεις είναι σαφείς και προσδιορίζουν όλα τα θέματα, προς όφελος των λουομένων και όχι κυρίως των
επιχειρήσεων. Κατόπιν αυτού λοιπόν , ΖΗΤΩ να μας ενημερώσετε για τα εξης:

• Ποιες παραχωρήσεις έχουν γίνει κι από ποιόν φορέα
• εάν καταβάλλονται τα συμφωνηθέντα μισθώματα
• Αν έχει ο Δήμος , που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει την αρμοδιότητα βάσει του άρθρου 10 της ΚΥΑ ΔΔ0007378/0454ΒΕΞ2017 –ΦΕΚ 1636/Β/12-5-2017, κάνει παρεμβάσεις και διαπιστώσεις υπερβάσεων και παρανομιών. Και αν ναι, ΠΟΙΟΣ είναι στο εξής ο σχεδιασμός της παράταξής σας για την προστασία του νησιού από αυτήν την κατάσταση που κινδυνεύει να αλλοιώσει εντελώς την εικόνα του;

• Πως σκοπεύετε να προστατεύσετε το νησί μας από όλη αυτή την αναρχία που επικρατεί με τις απαράδεκτες και αντιαισθητικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς και όχι μόνο; Είναι άραγε λύση , το ότι σε κάθε συνάντηση με τους επαγγελματίες «τους πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών» και τους καλείτε ευγενικά να συμμορφωθούν; Είναι άραγε λύση να στήνετε σε κάθε δημοτική κοινότητα επιτροπή αισθητικής από πολίτες, ευαισθητοποιημένους, εθελοντές, που δίνουν το χρόνο και τις γνώσεις τους αλλά δεν έχουν χουσιαστικά ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ και δεν εισακούονται από κανέναν με αποτέλεσμα κι εκείνοι να αποκαρδιώνονται και τελικά να «εγκαταλείπουν»;

Παρακαλώ για την άμεση ενημέρωσή μου καθώς και του δημοτικού συμβουλίου στο σύνολό του, με στοιχεία και αποδεικτικό υλικό καθώς και για το τι προτίθεστε να κάνετε από εδώ και στο εξής.

Με εκτίμηση,
Μαρία Χανιώτη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos