Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 - Psts.gr

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σίφνο η πέμπτη σε επίπεδο Περιφέρειας Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 20-07-2015 το απόγευμα συνελήφθησαν στην Ίο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιητών δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 23 ετών γιατί αφαίρεσαν από 30χρονη ημεδαπή λουόμενη μία τσάντα που περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά είδη. Η κλεμμένη τσάντα με το περιεχόμενο της βρέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σουραύλι. Η λέξη φέρνει στο νου εκείνη την υπέροχη ταινία του '63 "Ένας Ντελικανής" όπου ο Μάνος Κατράκης έπαιζε το ρόλο του θεού Πάνα με το σουραύλι του, την κατσίκα του, ένα μαθητευόμενο βοσκό, σ' ένα απόλυτα βουκολικό περιβάλλον. Τσαμπούνα, τουμπί και σουραύλι, αρχέγονα ποιμενικά μουσικά όργανα που η χρήση τους στις Κυκλάδες χάνεται μέσα στα βάθη των αιώνων.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνελήφθη χθες (20.07.2015) το βράδυ στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τα ακόλουθα διωκτικά έγγραφα:

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χθες (20.07.2015) το μεσημέρι στη Μύκονο, μηχάνημα έργων (φορτωτής) που χειρίζονταν 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατά την εκτέλεση εργασιών, ανετράπη και τον καταπλάκωσε, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το αίτημά της να καλέσει και πάλι ο Πρωθυπουργός τα κόμματα για συζήτηση με στόχο να οριστεί ο οδικός χάρτης από εδώ και πέρα και να υπάρξει δέσμευση για τα επόμενα βήματα μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεράστια εμπόδια στην ακαδημαϊκή κοινότητα έχουν προκαλέσει τα capital controls που επιβλήθηκαν στις τραπεζικές συναλλαγές, όπως τονίζουν στελέχη των ελληνικών πανεπιστημίων, τόσο σε ερευνητικό και λειτουργικό επίπεδο, όσο και στους Ελληνες φοιτητές του εξωτερικού.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Σερβία η είδηση της αίτησης του Κοσόβου για ένταξη στον εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών UNESCO, με τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ιβιτσα Ντάτσιτς να δηλώνει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί στρέβλωση της συμφωνίας των Βρυξελλών για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μία νέα προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει εξωγήινη ζωή θα επιδοθεί ο Στίβεν Χόκινγκ στην πλέον φιλόδοξη αναζήτηση για τον εντοπισμό πολιτισμών σε άλλους πλανήτες που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos