Ολοκληρώθηκε το 1ο Συμπόσιο

03 Ιουλίου 2011 23:15
Γλυπτικής στην Πάρο. Η ολοκλήρωση του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πάρου "Παρία Λίθος" τιμήθηκε με τη διοργάνωση τελετών λήξης
στον περιβάλλοντα χώρο των αρχαίων λατομείων στο Μαράθι.
Στις τελετές αυτές, έγιναν τα αποκαλυπτήρια των γλυπτικών έργων που φιλοτεχνήθηκαν στη διάρκεια του Συμποσίου και παραδίδονται στο νησί  απ΄όπου αντλούνταν κατά την αρχαιότητα το περιώνυμο παριανό μάρμαρο, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την εστία προέλευσης ανυπέρβλητων γλυπτικών καλλιτεχνημάτων της κλασικής αρχαιότητας.

Το parianostypos.gr βρέθηκε στις εκδηλώσεις λήξης του Συμποσίου, όπου την Παρασκευή 1/7 ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Βλαχογιάννης απηύθυνε χαιρετισμό και έλαβαν επίσης χώρα οι ομιλίες του καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ. και συντονιστή του Συμποσίου κ. Θεόδωρου Παπαγιάννη, του αρχαιολόγου κ. Δημήτρη Σκιλάρντι και της εφόρου του Μουσείου Ν. Περαντινού Ευδοκίας Παπουλή, και ακολούθως το Σάββατο 2 Ιουλίου δόθηκε συναυλία Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων με τον Κώστα Θωμαΐδη.

Στο πρώτο video του site μας σας παρουσιάζουμε τα έξι γλυπτικά δημιουργήματα. 

Στο δεύτερο video μπορείτε να ακούσετε τους ίδιους τους γλύπτες να μιλούν για τα έργα τους.

Ενώ στο τρίτο σας παρουσιάζουμε τη συναυλία Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων με τον Κώστα Θωμαΐδη.

Είναι γεγονός, ότι με τη διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πάρου εμφυσήθηκε νέα καλλιτεχνική πνοή στην κοιτίδα της αρχαίας "Παρίας Λίθου", διαμέσου σπουδαίων μαρμάρινων γλυπτών σύγχρονων καταξιωμένων δημιουργών.

Ας γίνει η νέα αυτή πνοή έναυσμα για πρωτοβουλίες ανάδειξης και ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και συντήρησης των στοών  των αρχαίων λατομείων που κινδυνεύουν να κατακρημνιστούν, ενός χώρου ο οποίος δυστυχώς σήμερα είναι παραδομένος στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

Ας γίνει αυτή η νέα πνοή σύγχρονης δημιουργικότητας, που αγκάλιασε τα αρχαία λατομεία, έμπρακτος σεβασμός για ένα μνημείο το οποίο αναντίρρητα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα της Πάρου.
Ένα μνημείο που γέννησε από τα έγκατά του γλυπτικές μορφές που έκαναν το όνομα του νησιού μας περιλάλητο στα πέρατα της οικουμένης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos