« Από τη Λύρα στη Λυρική »

21 Οκτωβρίου 2011 18:30

Η K.Δ.Ε.Π.Α.Π. και ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή σας προσκαλούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 6-7μ.μ. και 8-9 μ.μ. στην

αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας καθώς και τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρες 10-11π.μ. και 12-13μ.μ. στην Αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου Αρχίλοχος, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές του σχολείου σας να παρακολουθήσουν τη συναυλία – παρουσίαση με τίτλο:

« Από τη Λύρα στη Λυρική ».

Εδώ και τρία χρόνια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής, άνοιξε την αυλαία της όπερας στις τάξεις των σχολείων. Σήμερα, μετά από τρία χρόνια, 10.000 περίπου μαθητές γνωρίζουν πια πως η όπερα δεν είναι ένα ξένο προς εμάς είδος γιατί ήταν η Αρχαία Ελληνική Μουσική αυτή που οδήγησε στην σύγχρονη όπερα.

Η παρουσίαση αυτή είναι ένα μάθημα-συναυλία που ξεκινά από την πρωτότυπη αρχαία ελληνική μουσική μέσα από προβαλλόμενες εικόνες και ακούσματα αρχαίων ύμνων με συνοδεία ανακατασκευασμένων αρχαίων οργάνων και δείχνει την ιστορική πορεία που οδηγεί στο σύγχρονο μελόδραμα. Ένα κουαρτέτο εγχόρδων και δύο μονωδοί της Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν αποσπάσματα από όπερες, οπερέτες και μιούζικαλ αφού πρώτα οι μουσικοί παρουσιάσουν με εύληπτο τρόπο τα όργανα.

Παίζουν οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Παρουσίαση, τρομπέτα: Δρ. Νίκος Ξανθούλης Βιολιά: Κώστας Λαζαρίδης, Θωμάς Στεφανίδης Βιόλα: Μαριβίτα Γραμματικάκη Τσέλο: Μαρίνα Κολοβού Τραγούδι: Βάγια Κωφού, Χρήστος Αμβράζης

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2284 360128 κ. Άννα Κάγκανη – Κορτιάνου

22840 42321 κ. Δημήτρης Γεωργιάδης      {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos