×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ένας «γάμος» από τα παλιά στον Κώστο Πάρου…

27 Ιουνίου 2014 16:31

Στη γιορτή του Αγίου Αθανασίου, τα νιάτα του χωριού επιμένουν...παριανά

Μια εκδήλωση γεμάτη δύναμη, νιάτα και ομορφιά έγινε στην Πλατεία του Κώστου με αφορμή την γιορτή του αγίου Αθανασίου του Παρίου, την Τετάρτη 25 Ιουνίου,

Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Χορευτικά τμήματα στον Κώστο. Μόνο κίνητρο της δράσης αυτής είναι η αγάπη για το χωριό και τους φιλότιμους κατοίκους του, αφού δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενίσχυση ή έστω και τυπική παρακολούθηση των εκδηλώσεων. Παρ' όλα αυτά οι εκδηλώσεις συνεχίζουν να γίνονται με μεγάλη λαϊκή ανταπόκριση και ενθουσιασμό από τους απλούς πολίτες και επισκέπτες του Κώστου που γνωρίζουν ότι στο μικρό αυτό χωριό θα βρουν ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν την ενασχόληση των παιδιών τους με την παράδοση, φιλόξενους και καταδεκτικούς που θυμίζουν μια Πάρο που τα «αστικά» της κέντρα φαίνεται να ξεχνούν.

Τρεις χορευτικές Ομάδες παρουσίασαν χορούς και έθιμα της Σαλαμίνας, της Εύβοιας και της Πάρου, δίνοντας έμφαση σε αναπαράσταση μέρους του παριανού γάμου αξιοποιώντας το εξαιρετικό φυσικό «σκηνικό» της πλατείας του χωριού.

Υπεύθυνοι των χορευτικών τμημάτων Κώστου είναι οι Θανάσης και Ευαγγελία Βελέντζα. Μουσική έπαιξαν οι Μανώλης Δελέντας, Παναγιώτης Μενέγος και Εμμανουέλα Γαβαλά ενώ στο τραγούδι ήταν η Άννα Ρούσσου.

Την όλη εκδήλωση που συγκέντρωσε πολλούς θεατές οργάνωσαν με επιτυχία ο ΜΕΑΣ Κώστου και η Τοπική Κοινότητα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos