Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πάρου: Ώρα για νέο ξεκίνημα...

19 Νοεμβρίου 2014 19:40

Σε άριστο κλίμα διαλόγου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα Αγίου Αθανασίου στον Κώστο, η συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων της Πάρου η οποία συγκλήθηκε από την εκπρόσωπο των πολιτιστικών συλλόγων στο Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΠ κα Μαρία Περαντινού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη διασυλλογική συνεύρεση των πολιτιστικών φορέων της Πάρου μετά από αρκετά χρόνια κατά τα οποία η διαδικασία αυτή δεν είχε απλώς ατονήσει αλλά ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις, εκφράστηκαν προτάσεις και έγιναν διάφορες τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της διασυλλογικής λειτουργίας αλλά και της σχέσης των συλλόγων με την ΚΔΕΠΑΠ.

Οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στον τομέα του πολιτισμού και εξέφρασαν την άποψη ότι οι σύλλογοι χρήζουν ίσης μεταχείρισης από την ΚΔΕΠΑΠ και κατ΄ επέκταση από το Δήμο Πάρου. Για πρώτη φορά στη συνάντηση αυτή, παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος ο οποίος τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των συλλόγων και ταυτίστηκε με την κυρίαρχη άποψη για ένα νέο ξεκίνημα και ριζικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι σήμερα η ΚΔΕΠΑΠ.

Ως προς το διαδικαστικό της ημέρας, διατυπώθηκαν τρείς συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση από την εκπρόσωπο των συλλόγων στο Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΠ. Αυτές ήταν οι εξής:

α) Καταγραφή των ενεργών πολιτιστικών συλλόγων μέσω μιας αίτησης που θα υποβληθεί από τους συλλόγους στην ΚΔΕΠΑΠ

β) Καθορισμός στόχων αναφορικά με την εφεξής συνεργασία μεταξύ τόσο των πολιτιστικών συλλόγων όσο και με την ΚΔΕΠΑΠ με σκοπό την κοινή συμπόρευση στον τομέα του πολιτισμού.

γ) Διοργάνωση κατά τον φετινό χειμώνα μιας κοινής διασυλλογικής πολιτιστικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων των πολιτιστικών συλλόγων της Πάρου.

H επόμενη συνάντηση των συλλόγων ορίστηκε για τις 19 Ιανουαρίου του 2015 στις Καμάρες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos