12 νέα Boeing 737 για την πρώτη ιδιωτική αεροπορική της Κίνας

17 Φεβρουαρίου 2016 09:26

Δέσμευση για την αγορά 12 αεροσκαφών Boeing 737, συνολικής οικονομικής αξίας 1,3 δισ δολαρίων υπέγραψε η ιδιωτική κινεζική αεροπορική εταιρία Okay Airways καθώς η εταιρία σχεδιάζει την επέκταση του πτητικού της προγράμματος στην Κίνα, με δεδομένη την αύξηση της τουριστικής διακίνησης των επιβατών, στο εσωτερικό της χώρας.

Η παραγγελία περιλαμβάνει 11 αεροσκάφη 737 Max, πρόκειται για την αναβαθμισμένη έκδοση του συγκεκριμένου αεροσκάφους με καμπίνα στενής ατράκτου (narrowbody). Η συμφωνία υπογράφτηκε στην αεροπορική έκθεση της Σιγκαπούρης, ενώ περιλαμβάνει την άσκηση προαίρεσης για την προμήθεια επιπλέον αριθμού 8 αεροσκαφών του ίδιου τύπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρίας.

 

Η συμφωνία αυτή, δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία που υπέγραψε η Boeing με την Κίνα το 2015, για την αγορά 300 αεροσκαφών, συνολικού οικονομικού ύψους 38 δισ δολαρίων, δήλωσε ο Γουάνγκ Σανσένγκ, πρόεδρος της εταιρίας. Η Okay Airways είναι η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρίας της Κίνας, ενώ διαθέτει στόλο 18 αεροσκαφών. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν ότι ο αριθμός των αεροσκαφών της, θα φτάσει στα 80, μέχρι το 2020. Ο Γουάνγκ δήλωσε ότι η εταιρία του ενδιαφέρεται ν' αγοράσει αεροσκάφη ευρείας ατράκτου (widebody) τα οποία και προγραμματίζεται ν' αποτελούν ποσοστό 30% του στόλου της, μέχρι το 2020, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πτητικού της έργου για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Οι αποφάσεις για την αγορά αεροσκαφών ευρείας ατράκτου θ' αρχίσουν να λαμβάνονται στο τέλος του 2016.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos