Οι ταυρομαχίες «βουτηγμένες» στο αίμα: Ταυρομάχος σκοτώθηκε στην αρένα

10 Ιουλίου 2016 11:16

Με αίμα βάφτηκε για ακόμη μια φορά ο εορτασμός των ταυρομαχιών που ολοκληρώθηκε χθες στην Ισπανία, με απολογισμό δύο νεκρούς, δύο τραυματίες, ενώ πέντε άνδρες κατηγορούνται για τον βιασμό μιας 19χρονης.

Ένας 29χρονος ταυρομάχος σκοτώθηκε, μετά τον τραυματισμό του από τα κέρατα του ταύρου στη δεξιά πλευρά του θώρακα κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας στην Τερουέλ της κεντροανατολικής Ισπανίας.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ταυρομάχου εδώ και τριάντα χρόνια στις ισπανικές αρένες, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς από το 1985 τελευταίο θύμα ήταν ο 21χρονος Χοσέ Κουμπέρο.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης δείχνουν πως ο Λορένθο, ένας ταύρος βάρους άνω των 500 κιλών, καταφέρει το θανάσιμο πλήγμα στον ταυρομάχο.

Μετά ο ταύρος απομακρύνεται από τους συνεργάτες του ταυρομάχου, ενώ αυτός κείτεται στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ταυρομάχου. «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter.

Παράλληλα, ένας 28χρονος Ισπανός έχασε τη ζωή του χθες, αφού τα κέρατα ενός ταύρου διαπέρασαν τον πνεύμονά και την καρδιά του σε ταυροδρομία στο Πεδρεγκουέρ κοντά στη Βαλένθια.

Επίσης, ένας 33χρονος Γιαπωνέζος τραυματίστηκε στο στήθος και ένας 24χρονος Ισπανός στο μπράτσο, αλλά και ακόμη 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.
Οι ταυρομαχίες «βουτηγμένες» στο αίμα: Ταυτομάχος σκοτώθηκε στην αρένα

Οι εορτασμοί που προγραμματιζόταν να γίνουν χθες κατά την ολοκλήρωση της τελευταίας ημέρας των ταυρομαχιών ματαιώθηκαν.

Προφυλακίστηκαν για τον βιασμό 19χρονης
Στο μεταξύ, πέντε άνδρες τέθηκαν σήμερα υπό προσωρινή κράτηση όπως αποφάνθηκε ένα δικαστήριο της Παμπλόνας καθώς φέρονται να βίασαν μια νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Σαν Φερμίν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Οι πέντε άνδρες, ηλικίας 25 έως 28 ετών, συνελήφθησαν την Πέμπτη από την αστυνομία μετά την μήνυση που κατέθεσε μία 19χρονη γυναίκα για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τη διάπραξη «πολλών σεξουαλικών εγκλημάτων» εναντίον του θύματος, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του εφετείου της Ναβάρας.

«Ο δικαστής θα καθορίσει πόσοι βιασμοί διαπράχθηκαν» πρόσθεσε ο ίδιος.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos