Φάλαινα πήδηξε έξω από το νερό και χτύπησε σκάφος στη Μασαχουσέτη - Δείτε βίντεο

26 Ιουλίου 2022 11:46

Τη στιγμή που μια φάλαινα πηδάει έξω από το νερό και χτυπάει ένα μικρό σκάφος ανοιχτά της ακτής της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ καταγράφει ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο κλιπ που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ το ογκώδες θαλάσσιο θηλαστικό, που φαίνεται να είναι μια μεγάπτερη φάλαινα, αναδύεται από τη θάλασσα και προσγειώνεται στο σκάφος μήκους 5-6 μέτρων, προτού βρεθεί ξανά στο νερό.

 {https://twitter.com/SkyNews/status/1551653511770816517?s=20&t=jy3lyjLl9STVizCNABM-Aw}

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην περιοχή White Horse Beach στο Πλύμουθ, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης. «Ήταν τρελό», είπε στο NBC Boston περιγράφοντας την σκηνή ο Ράιντερ Πάρκχερστ, αυτόπτης μάρτυρας. «Ο τύπος στη βάρκα βρέθηκε απλά στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αυτό είναι όλο. Πετάγεται έξω και "μπαμ"... καρφώθηκε κατευθείαν στην πλώρη... Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα ότι το σκάφος δεν είχε βυθιστεί».

Σύμφωνα με το NBC News, από τη σύγκρουση της φάλαινας με το μικρό σκάφος δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός στον χειριστή του, αλλά ούτε και κάποια σοβαρή ζημιά που να απειλεί την αξιοπλοΐα του. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν η μεγάπτερη φάλαινα υπέστη κάποιον τραυματισμό.

Οι τοπικές Αρχές αλιείας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία συνιστούν στους χειριστές ταχυπλόων και τους αλιείς να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τις φάλαινες προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά αυτές τις ημέρες, που η κίνηση των σκαφών είναι αυξημένη στην περιοχή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos