Φορτηγό πλοίο προσάραξε καθώς ο υποπλοίαρχος που έκανε βάρδια στη γέφυρα έπρεπε να πάει την τουαλέτα!

25 Ιουλίου 2022 22:47

Μια περίεργη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, και αφορά το φορτηγό πλοίο CEG Orbit, το οποίο φέρεται να προσάραξε στα ανοιχτά του Isle of Man καθώς ο υποπλοίαρχος που έκανε βάρδια εκείνη την στιγμή έπρεπε να πάει στην τουαλέτα!

Το φορτηγό πλοίο προσάραξε πέρυσι στις 26 Αυγούστου στο Isle of Man. Το πλοίο ήταν φορτωμένο με σιτάρι και είχε αποπλεύσει από το Λίβερπουλ με προορισμό το Μπέλφαστ.

Μια λεπτομερής αναφορά για το περιστατικό υποδηλώνει ότι ο αξιωματικός φυλακής, ο οποίος ήταν ο υποπλοίαρχος του CEG Orbit, βίωσε έναν ξαφνικό οξύ εντερικό πόνο γύρω στις 2 τα ξημερώματα.

Λόγο αυτού χρειάστηκε να φύγει άμεσα από τη γέφυρα για να πάει στην τουαλέτα,
αφήνοντας το πλοίο να πλέει μόνο του! Δεν άλλαξε την πορεία του, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την προσάραξη του.

Το φορτηγό πλοίο είχε πενταμελές πλήρωμα και εντολή του πλοιάρχου όπως είναι φυσιολογικό ήταν η γέφυρα να είναι πάντα επανδρωμένη. Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο αξιωματικός φυλακής θα πρέπει να φύγει από την γέφυρα θα πρέπει να ενημερωθεί ο πλοίαρχος.

Ζητήθηκε επίσης από τις αρχές της Λετονίας, στις οποίες είναι νηολογημένο το φορτηγό πλοίο, να εξετάσουν εάν είναι αναγκαία η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το φορτηγό πλοίο επανέπλευσε και πάλι την επόμενη μέρα με τη βοήθεια ενός ρυμουλκού

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι γιατί δεν υπήρχε στη γέφυρα μαζί με τον αξιωματικό φυλακής τουλάχιστον ένας ακόμη άνθρωπος, ο οποίος και εκτελεί καθήκοντα οπτήρα και πηδαλιούχου.

Όπως και να έχει, ακόμη μια αλλόκοτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

e-nautilia.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos