«O χειμώνας θα είναι μεγάλος» - Η Gazprom προειδοποιεί με... απειλητικό βίντεο

06 Σεπτεμβρίου 2022 12:55

Για ένα δύσκολο και μεγάλο χειμώνα προειδοποιεί η Gazprom του Ευρωπαίους με βίντεο που δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο ξεκινά δείχνοντας εργαζόμενο της Gazprom να γυρίζει έναν διακόπτη. Στη συνέχεια εναλλάσσονται εικόνες από πόλεις σκεπασμένες με χιόνια και σημαίες της ευρωπαϊκής ένωσης, υπό το άκουσμα ρωσικού τραγουδιού, που τιτλοφορείται «Ο χειμώνας θα είναι μεγάλος».

{https://twitter.com/eha_news/status/1567035520311611394?s=20&t=KzImZTrq48pwlTjvKC66PA}

Η Gazprom δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο μετά την είδηση ότι δε θα «ανοίξει» τον αγωγό Nord Stream 1 για να ξεκινήσει η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, καθώς – όπως ισχυρίστηκε – έχει λάβει προειδοποίηση από τις ρωσικές αρχές πως ο σταθμός συμπίεσης Πορτοβάγια, που στέλνει φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, δεν πληροί πλέον τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Μάλιστα, με νεότερη ενημέρωση γινόταν γνωστό πως ο σταθμός Πορτοβάγια είναι πλέον «επικίνδυνη μονάδα παραγωγής» και δεν μπορεί να λειτουργεί νόμιμα. Αξίζει να σημειωθεί, πως το βίντεο φέρεται να έχει δημοσιευτεί από την Gazprom με tag την Ευρωπαϊκή Ένωση (#EU), ωστόσο πλέον δεν υπάρχει στους επίσημους λογαριασμούς της ρωσικής εταιρείας.

Αίσθηση, προκάλεσε, επίσης, χθεσινή δήλωση του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δε θα αποκατασταθεί έως ότου η «Δύση» άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε το Κρεμλίνο. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τις κυρώσεις της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά για την αποτυχία της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού, ο οποίος παραδίδει φυσικό αέριο στη Γερμανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

«Τα προβλήματα στην άντληση αερίου προέκυψαν εξαιτίας των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και αρκετών εταιρειών», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα άντλησης». Τα σχόλια του Πεσκόφ ήταν η πιο έντονη απαίτηση του Κρεμλίνου να ανακαλέσει η ΕΕ τις κυρώσεις της με αντάλλαγμα την επανέναρξη των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην ήπειρο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos