Γαζά: Ισραηλινοί στρατιώτες μεταμφιεσμένοι νοσηλευτές δολοφόνησαν τρεις Παλαιστίνιους μέσα σε νοσοκομείο της Τζενίν

30 Ιανουαρίου 2024 13:43

Ο ένας εκ των δολοφονηθέντων ήταν μέλος της Χαμάς, η οποία υποσχέθηκε εκδίκηση - Τρομοκράτες που σχεδίαζαν επιθέσεις, τους χαρακτήρισαν IDF και Σιν Μπετ

Οι ισραηλινές δυνάμεις έστειλαν σήμερα κομάντος μεταμφιεσμένους σε ιατρικό προσωπικό και με πολιτικά σε νοσοκομείο της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για να εκτελέσουν τρεις άνδρες, για τους οποίους είπαν πως πρόκειται για «τρομοκράτες» και πως ένας απ' αυτούς συνδέεται με τη Χαμάς.

Είναι η πρώτη φορά από το 2015 που οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύουν αυτού του τύπου την επιχείρηση σε νοσοκομείο της Δυτικής Όχθης, όπου οι εντάσεις αυξάνονται με φόντο τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στη Γάζα, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο για την επιχείρηση αυτή, την οποία το Ρόιτερς θεωρεί περαιτέρω ένδειξη ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα επεκτείνεται σε άλλα μέτωπα.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τριών ανδρών, τους οποίους θρηνούσαν οικείοι τους, μέσα στο νοσοκομείο Αβικέννας της Τζενίν, προπύργιου ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων. Ένα φορείο, πάνω στο οποίο υπήρχε ένα ματωμένο μαξιλάρι που έφερε τρύπα από σφαίρα, δεν άφηνε αμφιβολίες για τη φύση της επιχείρησης.

Πιο μακριά, ένα στρώμα έφερε κι αυτό ίχνη αίματος, όπως και το πάτωμα και οι τοίχοι.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο στρατός, η εσωτερική ασφάλεια και η αστυνομία του Ισραήλ ανέφεραν πως «εξουδετέρωσαν» από κοινού τον Μοχάμαντ Τζαλάμνε, έναν «τρομοκράτη της Χαμάς», καθώς και «άλλους δύο τρομοκράτες», τους Μπάσελ και Αϊμάν Γαζάουι.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο Τζαλάμνε ήταν μέλος της. Επίσης ο Ισλαμικός Τζιχάντ, ένα άλλο ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα, ανακοίνωσε πως οι αδελφοί Γαζάουι ήταν μέλη του. Οι κηδείες αυτών των τελευταίων τελέσθηκαν αργά σήμερα το πρωί.

«Μια ομάδα μελών των δυνάμεων κατοχής ντυμένων με πολιτικά εισήλθε και δολοφόνησε» τους τρεις άνδρες με όπλα με σιγαστήρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δρ. Νάτζι Ναζάλ, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου.

«Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην υπηρεσία αποκατάστασης του τρίτου ορόφου, όπου νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου ο Μπάσελ Γαζάουι», πρόσθεσε ο γιατρός, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας δεν μπορούσε «να κινηθεί πλέον καθόλου».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos