Αλεξέι Ναβάλνι: Η ρωσική αστυνομία μαζεύει άρον άρον τα λουλούδια και τα αφιερώματα των πολιτών

17 Φεβρουαρίου 2024 12:20

Σε ολόκληρη τη Ρωσία, οι αρχές μαζεύουν τα λουλούδια και τα αφιερώματα που αφήνουν για τον Αλεξέι Ναβάλνι χιλιάδες Ρώσοι, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κανένα δημόσιο σημάδι της έκτασης της υποστήριξης προς τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη Μόσχα, ένα βίντεο έδειξε κάτι που έμοιαζε με άνδρες με σκούρες μπλούζες, με σηκωμένες τις κουκούλες τους, να κινούνται για να καθαρίσουν τα πολλά αφιερώματα που είχαν τοποθετηθεί στην Πέτρα Σολοβέτσκι, ένα μνημείο για τα θύματα της πολιτικής καταστολής την εποχή του Στάλιν.

Τα γαρύφαλλα και τα τριαντάφυλλα είχαν στοιβαχτεί ψηλά πάνω και γύρω από την πέτρα - και σε ένα άλλο μνημείο στην Αγία Πετρούπολη. Κάποιοι άφησαν φωτογραφίες του πολιτικού και μικρά σημειώματα διαμαρτυρίας και προκλητικότητας. Το βίντεο από τη Μόσχα έδειχνε την αστυνομία να εμποδίζει την πρόσβαση στον χώρο, ενώ ο βωμός απομακρυνόταν. Υπήρχαν παρόμοιες αναφορές από μνημεία σε όλη τη Ρωσία.

Σε άλλες πόλεις η κατάσταση ήταν διαφορετική και η αστυνομία παρενέβη για να εμποδίσει τους πολίτες που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι.

Στο Καζάν η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos