300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο - Ο Φεβρουάριος θα σπάσει κάθε ρεκόρ ζέστης

17 Φεβρουαρίου 2024 12:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο - Ο Φεβρουάριος θα σπάσει κάθε ρεκόρ ζέστης

test2

test2

Μία ανησυχητική μελέτη για την πορεία του κλίματος σε όλο τον πλανήτη δημοσιεύει το βρετανικό δίκτυο The Guardian στην οποία αναφέρεται πως ο Φεβρουάριος βρίσκεται σε πορεία για να σπάσει κάθε ρεκόρ ζέστης καθώς η παγκόσμια θέρμανση που οφείλεται στον άνθρωπο και το El Niño ανεβάζουν τις θερμοκρασίες στην ξηρά και τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο.

Λίγο περισσότερο από τα μισά του πιο σύντομου μήνα του έτους, η έξαρση της θέρμανσης έχει γίνει τόσο έντονη που τα κλιματικά διαγράμματα αφορούν πλέον και σε νέες περιοχές, ιδίως για τις θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας που έχουν επιμείνει και επιταχυνθεί σε σημείο που οι ειδικοί παρατηρητές δυσκολεύονται να εξηγήσουν πώς συμβαίνει η αλλαγή.

«Ο πλανήτης θερμαίνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Βλέπουμε ραγδαίες αυξήσεις της θερμοκρασίας στον ωκεανό», δήλωσε ο δρ Joel Hirschi, αναπληρωτής επικεφαλής της μοντελοποίησης θαλάσσιων συστημάτων στο Εθνικό Ωκεανογραφικό Κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου. «Το εύρος με το οποίο καταρρίφθηκαν τα προηγούμενα ρεκόρ θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας το 2023 και τώρα το 2024 ξεπερνά κάθε πρόβλεψη, αν και η κατανόηση του γιατί συμβαίνει αυτό, αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενης έρευνας».
grafima-5
Οι πρώτες οκτώ ημέρες του Φεβρουαρίου 2024 ήταν οι θερμότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ - Πηγή γραφήματος: The Guardian
Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε τροχιά να βιώσει τον θερμότερο Φεβρουάριο στην καταγεγραμμένη ιστορία, μετά από ένα ρεκόρ Ιανουαρίου, Δεκεμβρίου, Νοεμβρίου, Οκτωβρίου, Σεπτεμβρίου, Αυγούστου, Ιουλίου, Ιουνίου και Μαΐου, σύμφωνα με τον γεωλόγο του Μπέρκλεϊ Ζικ Χάουσφαδερ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η άνοδος των τελευταίων εβδομάδων βρίσκεται σε πορεία για αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, αν και αυτή θα πρέπει να είναι η σύντομη, μέγιστη επίδραση του El Niño, αν ακολουθήσει την πορεία των προηγούμενων ετών και αρχίσει να ψύχεται τους επόμενους μήνες.

Αυτό κανονικά θα ήταν καλό νέο ωστόσο πλέον η συμπεριφορά του κλίματος έχει γίνει πιο ασταθής και πιο δύσκολο να προβλεφθεί. «Το περασμένο έτος διέψευσε τόσο πολύ τις προσδοκίες που είναι δύσκολο να έχουμε τόση εμπιστοσύνη στις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούσαμε για να κάνουμε αυτές τις προβλέψεις στο παρελθόν», είπε. «Θα έλεγα ότι ο Φεβρουάριος του 2024 είναι το φαβορί για να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε το 2016, αλλά δεν είναι καθόλου δεδομένο σε αυτό το σημείο, καθώς τα μοντέλα καιρού δείχνουν ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα μειωθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα. Έτσι, ενώ πιστεύω ότι αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες παρέχουν κάποιες ενδείξεις για επιτάχυνση του ρυθμού θέρμανσης τα τελευταία χρόνια - όπως αναμένουν τα κλιματικά μοντέλα ότι θα υπάρξει αν δεν μειωθούν οι εκπομπές CO2 αλλά μειωθούν τα αερολύματα - δεν είναι απαραίτητα χειρότερα από ό,τι νομίζαμε».

Το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου σόκαρε τους παρατηρητές του καιρού. Ο Μαξιμιλιάνο Ερέρα, ο οποίος διατηρεί ιστολόγιο στο Extreme Temperatures Around the World, περιέγραψε την εκτίναξη χιλιάδων ρεκόρ ζέστης μετεωρολογικών σταθμών ως "τρελό", "απόλυτη τρέλα" και "κλιματική ιστορία που ξαναγράφεται". Αυτό που τον εξέπληξε δεν ήταν μόνο ο αριθμός των ρεκόρ αλλά και ο βαθμός με τον οποίο πολλά από αυτά ξεπέρασαν οτιδήποτε είχε προηγηθεί.

Είπε ότι το Μαρόκο είδε 12 μετεωρολογικούς σταθμούς να καταγράφουν πάνω από 33,9C, που δεν ήταν μόνο εθνικό ρεκόρ για την πιο ζεστή χειμερινή ημέρα, αλλά και πάνω από 5C πάνω από τον μέσο όρο του Ιουλίου. Η πόλη Χαρμπίν της βόρειας Κίνας αναγκάστηκε να κλείσει το χειμερινό φεστιβάλ πάγου, επειδή οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν το μηδέν για τρεις ημέρες αυτό το μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, σταθμοί παρακολούθησης σε τόσο μακρινές περιοχές όπως η Νότια Αφρική, η Σαουδική Αραβία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, το Καζακστάν, η Κολομβία, η Ιαπωνία, η Βόρεια Κορέα, οι Μαλδίβες και το Μπελίζ κατέγραψαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης.

Κατά το πρώτο εξάμηνο αυτού του μήνα, ο Herrera δήλωσε ότι 140 χώρες έσπασαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης, κάτι που ήταν παρόμοιο με τα τελικά στοιχεία των τελευταίων έξι θερμότερων μηνών-ρεκόρ του 2023 και υπερτριπλάσιο από κάθε άλλο μήνα πριν από το 2023.

Η θερμότητα στην επιφάνεια του ωκεανού συνεχίζει να εκπλήσσει τους έμπειρους παρατηρητές και δημιουργεί την προοπτική έντονων καταιγίδων αργότερα μέσα στο έτος. Ο ειδικός σε θέματα τυφώνων Μάικλ Λόουρι έγραψε στο Twitter ότι οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας στην κύρια περιοχή ανάπτυξης του Ατλαντικού, όπου σχηματίζονται οι περισσότεροι τυφώνες κατηγορίας 3 ή ισχυρότερων στις ΗΠΑ, "είναι τόσο θερμές σήμερα στα μέσα Φεβρουαρίου όσο είναι συνήθως στα μέσα Ιουλίου. Απίστευτο".

Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας βρίσκονται σε "αχαρτογράφητο έδαφος" σύμφωνα με τον Χίρσι, ο οποίος αναμένει ότι ο Μάρτιος θα σπάσει το ρεκόρ του περασμένου Αυγούστου κατά 0,1 έως 0,2 βαθμούς Κελσίου. Ο Μάρτιος είναι συνήθως η πιο ζεστή εποχή του έτους για τους ωκεανούς, επειδή είναι τέλη καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, όπου βρίσκονται οι περισσότερες από τις μεγάλες θάλασσες του κόσμου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Βίαιες συγκρούσεις και απώλειες ζωών ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν: Πυραυλικές επιθέσεις και θύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού - «Απαντήσαμε στο αίμα των αθώων»
  • CNN: Η σύγκρουση Ινδίας - Πακιστάν, το πρώτο μεγάλο τεστ της στρατιωτικής τεχνολογίας της Κίνας απέναντι στη Δύση
  • Ένα ζευγάρι έπεσε σε φαράγγι 115 μέτρων, ενώ είχαν μαζί τους τη γάτα τους, η οποία επέζησε της πτώσης
  • Σοβιετικός δορυφόρος μπορεί να συντριβεί στη Γη σε λίγες μέρες – «Ο κίνδυνος είναι παρόμοιος με πρόσκρουση μετεωρίτη»
  • Μετανάστευση: Πάνω από 72.000 άνθρωποι πέθαναν ή εξαφανίστηκαν από το 2014, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
  • Η UPS θα απολύσει φέτος 20.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αλεξέι Ναβάλνι: Η ρωσική αστυν...
Τουρισμός: Ποιος δημοφιλής ξέν... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία (βίντεο)

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Ντόναλ...

14 Μαϊος 2025
Πετράλωνα: Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Μάξιμου Χαρακόπουλου (βίντεο)

Πετράλωνα: Έκρηξη εμπρηστικού μηχαν...

14 Μαϊος 2025
Greek Beer Awards 2025: Ποια κυκλαδίτικη μπύρα ξεχώρισε

Greek Beer Awards 2025: Ποια κυκλαδ...

14 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ