300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο - Ο Φεβρουάριος θα σπάσει κάθε ρεκόρ ζέστης

17 Φεβρουαρίου 2024 12:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο - Ο Φεβρουάριος θα σπάσει κάθε ρεκόρ ζέστης

test2

react2 2025

skandalis77

Μία ανησυχητική μελέτη για την πορεία του κλίματος σε όλο τον πλανήτη δημοσιεύει το βρετανικό δίκτυο The Guardian στην οποία αναφέρεται πως ο Φεβρουάριος βρίσκεται σε πορεία για να σπάσει κάθε ρεκόρ ζέστης καθώς η παγκόσμια θέρμανση που οφείλεται στον άνθρωπο και το El Niño ανεβάζουν τις θερμοκρασίες στην ξηρά και τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο.

Λίγο περισσότερο από τα μισά του πιο σύντομου μήνα του έτους, η έξαρση της θέρμανσης έχει γίνει τόσο έντονη που τα κλιματικά διαγράμματα αφορούν πλέον και σε νέες περιοχές, ιδίως για τις θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας που έχουν επιμείνει και επιταχυνθεί σε σημείο που οι ειδικοί παρατηρητές δυσκολεύονται να εξηγήσουν πώς συμβαίνει η αλλαγή.

«Ο πλανήτης θερμαίνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Βλέπουμε ραγδαίες αυξήσεις της θερμοκρασίας στον ωκεανό», δήλωσε ο δρ Joel Hirschi, αναπληρωτής επικεφαλής της μοντελοποίησης θαλάσσιων συστημάτων στο Εθνικό Ωκεανογραφικό Κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου. «Το εύρος με το οποίο καταρρίφθηκαν τα προηγούμενα ρεκόρ θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας το 2023 και τώρα το 2024 ξεπερνά κάθε πρόβλεψη, αν και η κατανόηση του γιατί συμβαίνει αυτό, αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενης έρευνας».
grafima-5
Οι πρώτες οκτώ ημέρες του Φεβρουαρίου 2024 ήταν οι θερμότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ - Πηγή γραφήματος: The Guardian
Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε τροχιά να βιώσει τον θερμότερο Φεβρουάριο στην καταγεγραμμένη ιστορία, μετά από ένα ρεκόρ Ιανουαρίου, Δεκεμβρίου, Νοεμβρίου, Οκτωβρίου, Σεπτεμβρίου, Αυγούστου, Ιουλίου, Ιουνίου και Μαΐου, σύμφωνα με τον γεωλόγο του Μπέρκλεϊ Ζικ Χάουσφαδερ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η άνοδος των τελευταίων εβδομάδων βρίσκεται σε πορεία για αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, αν και αυτή θα πρέπει να είναι η σύντομη, μέγιστη επίδραση του El Niño, αν ακολουθήσει την πορεία των προηγούμενων ετών και αρχίσει να ψύχεται τους επόμενους μήνες.

Αυτό κανονικά θα ήταν καλό νέο ωστόσο πλέον η συμπεριφορά του κλίματος έχει γίνει πιο ασταθής και πιο δύσκολο να προβλεφθεί. «Το περασμένο έτος διέψευσε τόσο πολύ τις προσδοκίες που είναι δύσκολο να έχουμε τόση εμπιστοσύνη στις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούσαμε για να κάνουμε αυτές τις προβλέψεις στο παρελθόν», είπε. «Θα έλεγα ότι ο Φεβρουάριος του 2024 είναι το φαβορί για να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε το 2016, αλλά δεν είναι καθόλου δεδομένο σε αυτό το σημείο, καθώς τα μοντέλα καιρού δείχνουν ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα μειωθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα. Έτσι, ενώ πιστεύω ότι αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες παρέχουν κάποιες ενδείξεις για επιτάχυνση του ρυθμού θέρμανσης τα τελευταία χρόνια - όπως αναμένουν τα κλιματικά μοντέλα ότι θα υπάρξει αν δεν μειωθούν οι εκπομπές CO2 αλλά μειωθούν τα αερολύματα - δεν είναι απαραίτητα χειρότερα από ό,τι νομίζαμε».

Το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου σόκαρε τους παρατηρητές του καιρού. Ο Μαξιμιλιάνο Ερέρα, ο οποίος διατηρεί ιστολόγιο στο Extreme Temperatures Around the World, περιέγραψε την εκτίναξη χιλιάδων ρεκόρ ζέστης μετεωρολογικών σταθμών ως "τρελό", "απόλυτη τρέλα" και "κλιματική ιστορία που ξαναγράφεται". Αυτό που τον εξέπληξε δεν ήταν μόνο ο αριθμός των ρεκόρ αλλά και ο βαθμός με τον οποίο πολλά από αυτά ξεπέρασαν οτιδήποτε είχε προηγηθεί.

Είπε ότι το Μαρόκο είδε 12 μετεωρολογικούς σταθμούς να καταγράφουν πάνω από 33,9C, που δεν ήταν μόνο εθνικό ρεκόρ για την πιο ζεστή χειμερινή ημέρα, αλλά και πάνω από 5C πάνω από τον μέσο όρο του Ιουλίου. Η πόλη Χαρμπίν της βόρειας Κίνας αναγκάστηκε να κλείσει το χειμερινό φεστιβάλ πάγου, επειδή οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν το μηδέν για τρεις ημέρες αυτό το μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, σταθμοί παρακολούθησης σε τόσο μακρινές περιοχές όπως η Νότια Αφρική, η Σαουδική Αραβία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, το Καζακστάν, η Κολομβία, η Ιαπωνία, η Βόρεια Κορέα, οι Μαλδίβες και το Μπελίζ κατέγραψαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης.

Κατά το πρώτο εξάμηνο αυτού του μήνα, ο Herrera δήλωσε ότι 140 χώρες έσπασαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης, κάτι που ήταν παρόμοιο με τα τελικά στοιχεία των τελευταίων έξι θερμότερων μηνών-ρεκόρ του 2023 και υπερτριπλάσιο από κάθε άλλο μήνα πριν από το 2023.

Η θερμότητα στην επιφάνεια του ωκεανού συνεχίζει να εκπλήσσει τους έμπειρους παρατηρητές και δημιουργεί την προοπτική έντονων καταιγίδων αργότερα μέσα στο έτος. Ο ειδικός σε θέματα τυφώνων Μάικλ Λόουρι έγραψε στο Twitter ότι οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας στην κύρια περιοχή ανάπτυξης του Ατλαντικού, όπου σχηματίζονται οι περισσότεροι τυφώνες κατηγορίας 3 ή ισχυρότερων στις ΗΠΑ, "είναι τόσο θερμές σήμερα στα μέσα Φεβρουαρίου όσο είναι συνήθως στα μέσα Ιουλίου. Απίστευτο".

Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας βρίσκονται σε "αχαρτογράφητο έδαφος" σύμφωνα με τον Χίρσι, ο οποίος αναμένει ότι ο Μάρτιος θα σπάσει το ρεκόρ του περασμένου Αυγούστου κατά 0,1 έως 0,2 βαθμούς Κελσίου. Ο Μάρτιος είναι συνήθως η πιο ζεστή εποχή του έτους για τους ωκεανούς, επειδή είναι τέλη καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, όπου βρίσκονται οι περισσότερες από τις μεγάλες θάλασσες του κόσμου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Ρόμπι Γουίλιαμς φοβάται ότι οι ενέσεις αδυνατίσματος του προκαλούν προβλήματα όρασης
  • Αλληλοκατηγορίες Ισραήλ - Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας: Έντεκα νεκροί από αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα
  • Μουσείο του Λούβρου: Δυο συλλήψεις για τη ληστεία, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης (Βίντεο)
  • Τι είναι το Single's day, η μεγαλύτερη γιορτή εκπτώσεων της Κίνας και γιατί καθιερώθηκε στις 11/11
  • Έμπειροι, πιθανότατα αλλοδαποί, οι ληστές του Λούβρου -Ποιος μπορεί να τους έβαλε, τι μπορεί να κάνουν τα θρυλικά κοσμήματα
  • Αντίο MTV: Από το Thriller στο TikTok - Η ζωή και ο τέλος του καναλιού που άλλαξε τη μουσική και τις ζωές μαςi
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αλεξέι Ναβάλνι: Η ρωσική αστυν...
Τουρισμός: Ποιος δημοφιλής ξέν... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

logo2
Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αλλάζει «πρόσωπο» το λιμάνι του νησιού – Σαφής αναβάθμιση της εικόνας του

Πάρος: Αλλάζει «πρόσωπο» το λιμάνι...

11 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Ξεσήκωσε τη σκηνή του The Voice η παριανή Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου (Βίντεο)

Πάρος: Ξεσήκωσε τη σκηνή του The Vo...

15 Νοεμβρίου 2025
Τα 10 καλύτερα νησιά του 2025 και η Πάρος στην κορυφή

Τα 10 καλύτερα νησιά του 2025 και η...

15 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Μήνυμα του Δημάρχου Πάρου Κώστα Μπιζά για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του Δημάρχου Πάρου Κώστα Μπι...

17 Νοεμβρίου 2025
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Η προειδοποίηση Κολυδά για μεγάλα ύψη βροχής

Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών...

16 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: To νησί «αγκαλιάζει» πρόγραμμα βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων

Πάρος: To νησί «αγκαλιάζει» πρόγραμ...

16 Νοεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ