Ιταλία: Διαρρήκτης συνελήφθη επειδή διάβαζε… Ιλιάδα εν ώρα εργασίας

31 Αυγούστου 2024 11:54

Ο διανοούμενος διαρρήκτης φαίνεται ότι σταμάτησε τη δράση του για να διαβάσει ένα βιβλίο που είδε στο κομοδίνο – Τον βρήκε στο κρεβάτι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού

Διανοούμενος φαίνεται ότι ήταν ένας διαρρήκτης, που σταμάτησε την… εργασία του για να διαβάσει για τον Τρωικό Πόλεμο, όπως περιγράφεται σε ένα δοκίμιο του Ιταλού συγγραφέα Τζοβάνι Νούτσι

Το περιστατικό συνέβη στη Ρώμη και συγκεκριμένα στη Βιτόρια. Ο 38χρονος διαρρήκτης εισέβαλε σε ένα σπίτι από το παράθυρο. Ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του, καθώς ένα βιβλίο που ήταν τοποθετημένο πάνω στο κομοδίνο του τράβηξε το ενδιαφέρον. Λίγο αργότερα, όπως γράφει το Roma Today, ο 71χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού τον εντόπισε να κάθεται αμέριμνος στο κρεβάτι και να διαβάζει απορροφημένος.

Ο διαρρήκτης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία, ενώ κουβαλούσε μια τσάντα με επώνυμα ρούχα, που πιθανότατα είχε κλέψει από άλλο σημείο. Στην αστυνομία υποστήριξε ότι ανέβηκε στο κτήριο για να επισκεφθεί έναν γνωστό του.

Η είδηση της διάρρηξης προκάλεσε την προσοχή του συγγραφέα του βιβλίου «The Gods at Six O'Clock», που αναλύει την Ιλιάδα από την πλευρά των θεών. Ο Νούτσι δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι θα ήθελε να στείλει στον διαρρήκτη ένα αντίτυπο για να ολοκληρώσει την ανάγνωση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos