Η UEFA βάζει πλαφόν στις τιμές των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους οπαδούς στους αγώνες των ευρωπαϊκών κυπέλλων

02 Σεπτεμβρίου 2024 18:55

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί εδώ και χρόνια χωρίς όμως ποτέ να υπάρχει ιδιαίτερη αντίδραση.

Πολλές φορές οι ομάδες εκμεταλλευόμενες τη δίψα και την τρέλα των φιλάθλων να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται σε οποιαδήποτε έδρα, έβαζαν εξωφρενικές τιμές στα εισιτήρια.

Τώρα όμως η UEFA αποφάσισε να παρέμβει δραστικά και με απόφαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Θεμάτων μπαίνει ανώτατο όριο (πλαφόν) στις τιμές των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους στους αγώνες του UEFA Champions League και στο UEFA Europa League με άμεση ισχύ.

Όπως αποφασίστηκε οι τιμές των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους θα έχουν ανώτατο όριο τα 70 ευρώ στο Champions League και τα 45 ευρώ στο Europa League. Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στο επίπεδο της χαμηλότερης τιμής εισιτηρίου της χαμηλότερης κατηγορίας των τελικών του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.

Αυτός ο νέος κανονισμός συμπληρώνει τον υφιστάμενο κανόνα που ορίζει ότι η τιμή των εισιτηρίων για τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή που καταβάλλεται για εισιτήρια ανάλογης κατηγορίας που πωλούνται σε οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας (εξαιρουμένων των εισιτηρίων που διατίθενται σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, σε άτομα που είναι μέλη λέσχης οπαδών ή σε εισιτήρια που πωλούνται ως μέρος πακέτου προώθησης).

«Οι φίλαθλοι είναι η ψυχή του παιχνιδιού και όσοι ακολουθούν τις ομάδες τους σε εκτός έδρας αγώνες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εισιτήρια σε λογική τιμή, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος που έχουν ήδη επωμιστεί για το ταξίδι τους», σχολίασε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν και συμπλήρωσε:

«Με την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές των εισιτηρίων, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί μπορούν να εξακολουθούν να ταξιδεύουν στους αγώνες και να παίζουν το ρόλο τους στο να κάνουν την ατμόσφαιρα μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα τόσο ξεχωριστή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos