300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κερδίζει έδαφος ο Γιούνκερ

23 Ιουνίου 2014 10:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κερδίζει έδαφος ο Γιούνκερ

test2

react2 2025

skandalis77

Εβδομάδα μεγάλων αντιπαραθέσεων ξεκινάει σήμερα στην Ευρώπη, με την επιλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν

να παραμένει στο επίκεντρο και το «παζάρι» γύρω από την εν λόγω επιλογή να κορυφώνεται εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 26-27 Ιουνίου.

Κι όλα αυτά ενώ (κατά συμβολική σύμπτωση) συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ακριβώς, λοιπόν, έναν αιώνα μετά τον Α' Παγκόσμιο, Γερμανία και Βρετανία βρίσκονται ξανά στα μαχαίρια, ετούτη τη φορά με αφορμή τη μετάβαση ενός Λουξεμβούργιου στο κορυφαίο πόστο της ΕΕ, μία μετάβαση που λέγεται πως θα συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο πακέτο πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, το οποίο διαπραγματεύονται επί του παρόντος οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν να στηρίξουν τον Γιούνκερ, αλλά με την προϋπόθεση πως θα εξασφαλίσουν «αναπτυξιακά» ανταλλάγματα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Η συμφωνία

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία, η υποψηφιότητα Γιούνκερ κερδίζει έδαφος, με τη Βρετανία ωστόσο να συνεχίζει να εγείρει εμπόδια. Οι Σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κυβερνήσεων συμφώνησαν το Σάββατο στο Παρίσι πως θα στηρίξουν τον Γιούνκερ. Μία ημέρα νωρίτερα, στη Γερμανία Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες είχαν επίσης ανακοινώσει τη συμφωνία τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως για να δώσουν το «πράσινο φως» στον Λουξεμβούργιο «φίλο» της Μέρκελ, οι Σοσιαλιστές του «S&D» έχουν ζητήσει (και μάλλον εξασφαλίσει) ως αντιστάθμισμα ανταλλάγματα, όπως την τοποθέτηση Σοσιαλδημοκρατών πολιτικών σε άλλα κορυφαία πόστα της ΕΕ (ο Μάρτιν Σουλτς πάει για πρόεδρος του Κοινοβουλίου και η Δανή Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ για πρόεδρος του Συμβουλίου, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Λέτα και Ερό).

Ο Σοσιαλδημοκράτες, με κινητήριο δύναμη τον Ρέντσι στην Ιταλία που θα έχει την προεδρία της ΕΕ το επόμενο εξάμηνο, διαπραγματεύονται αλλαγές και στην ευρωπαϊκή πολιτική: χαλάρωση της λιτότητας, ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών προγραμμάτων, «ανάσες» στο Σύμφωνο Σταθερότητας και κίνητρα ανάπτυξης (όπως για παράδειγμα η πρόταση Ρέντσι για αφαίρεση των παραγωγικών επενδύσεων από τον υπολογισμό του ελλείμματος). Δεν είναι τυχαίο πως το περιοδικό «Spiegel» βλέπει να εξελίσσεται μια αθόρυβη διαδικασία (ένα «ρουά ματ») αποδυνάμωσης της «βασίλισσας» Μέρκελ και των δογμάτων λιτότητας.

Και ενώ οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου διαπραγματεύονται για το μέλλον, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει στυλώσει τα πόδια και συνεχίζει να λέει «όχι» στην υποψηφιότητα Γιούνκερ. Κυβερνητικοί κύκλοι από το Λονδίνο διέρρευσαν μάλιστα πως ο Κάμερον είναι αποφασισμένος ακόμη και να ζητήσει να τεθεί η υποψηφιότητα Γιούνκερ σε ψηφοφορία μεταξύ των ηγετών στην επερχόμενη Σύνοδο την Παρασκευή. Είναι γεγονός, πάντως, πως όσο περνάει ο καιρός, ο Βρετανός (που θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση Βρετανίας - Βρυξελλών και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας του στην ΕΕ έως το 2017) απομονώνεται ολοένα περισσότερο.

Κατά τα λοιπά, αύριο, Τρίτη, θα οριστικοποιηθεί ο σχηματισμός των νέων πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ για την ερχόμενη Παρασκευή είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες και η υπογραφή συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Η ενθρόνιση του Φιλίππου και η...
Συνάντηση Κέρι - Μαλικί στη Βα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2
Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Ξεκινά η υλοποίηση του νέου, σύγχρονου Αεροδρομίου του νησιού -  Χρηματοδοτικό πρώτο «βήμα» από το αρμόδιο Υπουργείο

Πάρος: Ξεκινά η υλοποίηση του νέου,...

20 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Θλίψη στο νησί – «Έφυγε» από κοντά μας ο Σωτήρης Χουλιάρας (Βίντεο)

Πάρος: Θλίψη στο νησί – «Έφυγε» από...

22 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Οι παρεμβάσεις ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού είναι εδώ!

Πάρος: Οι παρεμβάσεις ανακαίνισης κ...

21 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Σίφνου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

25 Νοεμβρίου 2025
Παναθηναϊκός - Παρτίζαν 91-69: Τέταρτη σερί νίκη με μαγικούς Ναν - Σλούκα (Βίντεο)

Παναθηναϊκός - Παρτίζαν 91-69: Τέτα...

25 Νοεμβρίου 2025
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί σήμερα (25/11)

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχε...

25 Νοεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ