Οίκοι του «Game of thrones» τα κόμματα της Βρετανίας

05 Απριλίου 2015 12:00

Κι ενώ οι βρετανικές εκλογές πλησιάζουν η εταιρεία design Μοο αποφάσισε να μεταφέρει τα επτά μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στο... Γουέστερος και να τα μετατρέψει σε ισχυρούς Οίκους με τα ονόματα των ηγετών τους φυσικά, αλλά όχι ως «Συντηρητικοί», «Φιλελεύθεροι», «Εργατικοί»...


H Moo έδωσε μία νότα από τη δημοφιλή σειρά στις βρετανικές εκλογές σχεδιάζοντας σήματα για τα πολιτικά κόμματα εμπνεόμενοι από το Game of Thrones.
Ονομάζοντας το Γουέστμινστερ «Γουεστμίνστερος» από το Γουέστερος, η εταιρεία σχεδίασε λογότυπα για τον Ντέιβιντ Κάμερον (Συντηρητικό Κόμμα), Εντ Μίλιμαντ (Εργατικό), Νικ Κλεγκ (Ελεύθεροι Δημοκράτες), Νάιτζελ Φάρατζ (UKIP), Νάταλι Μπένετ (Πράσινοι), Νικόλα Στέρτζον (Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας) και Λιν Γουντ (Plaid Cymru).
Μάλιστα, τα λογότυπα συμπληρώνουν και μότο για τον κάθε... οίκο
1. Οίκος Κάμερον: Οι λέξεις του Οίκου αντικατοπτρίζουν το θέμα στο οποίο εστιάζουν οι Συντηρητικοί, την οικονομία: «Ένας Τόρι πάντα πληρώνει τα χρέη του». Η σφραγίδα του Οίκου Κάμερον είναι μία γοτθική αναπαράσταση του συμβόλου των συντηρητικών, ένα δέντρο στο μπλε φόντο των Τόρι.
Οίκοι του «Game of thrones» τα κόμματα της Βρετανίας
2. Οίκος Μίλιμπαντ: Το οικόσημό του είναι το τριαντάφυλλο των Εργατικών μεταξύ δύο διασταυρωμένων ξιφών, που συμβολίζουν τους δύο αδελφούς, Εντ και Ντέιβιντ Μίλιμπαντ που διεκδίκησαν για την προεδρία του κόμματος. Το μότο του Οίκου «Αδελφοί στα όπλα»
3. Οίκος Κλεγκ: «The Kingmaker» είναι η λέξη που περιγράφει τον Οίκο Κλεγκ για τους Ελεύθερους Δημοκράτες που βοήθησαν στο σχηματισμό του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού και ίσως παίξουν ρόλο κλειδί για μία ακόμη φορά. Το οικόσημο σε κίτρινο φόντο φέρει έναν που πετά με μία κορόνα από πάνω του, θυμίζοντας ελαφρώς Γερμανία.
Οίκοι του «Game of thrones» τα κόμματα της Βρετανίας
4. Οίκος Φάρατζ: Το οικόσημο για το είναι το σύμβολο της λίρας «£» μέσα σε μία κλειστή μεσαιωνική θύρα σε φόντο μωβ. Το σύνθημα λέει «Κλείστε τις πύλες» με σαφή αναφορά στην πολιτική του UKIP σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης.
5. Οίκος Μπένετ: Ενώ το σύνθημα του Οίκου των Σταρκ είναι «Ο Χειμώνας έρχεται», αντίθετα στον Οίκο Μπένετ είναι «Η Άνοιξη έρχεται». Το σήμα είναι μία υδρόγειος περιστοιχισμένη κατά τα 2/3 της από 12 λόγχες με φόντο σε αποχρώσεις του πράσινου.
Οίκοι του «Game of thrones» τα κόμματα της Βρετανίας
6. Οίκος Στέρτζον: Το οικόσημο του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας μοιάζει με αυτό του Hadrian's Wall στο Game Of Thrones. Σχηματίζει με κίτρινα τούβλα το σύμβολο που μοιάζει με το εθνικό της λουλούδι της χώρας σε μαύρο φόντο. Το motto του Οίκου: Η βασίλισσα πέρα από το τείχος.
7. Οίκος Γουντ: Πολύ περισσότερο σαν τους Daenerys Targaryens του Game of Thrones, το σύνθημα του οίκου είναι «Η μητέρα των Δράκων» με αναφορά στην αρχηγό του κόμματος. Το κόμμα που προωθεί την ανεξαρτησία της έχει οικόσημο έναν κίτρινο δράκο με ουρά που καταλήγει σε ασφόδελο σε φόντο από αποχρώσεις του πρασίνου.
Οίκοι του «Game of thrones» τα κόμματα της Βρετανίας
Η Τερέζα Περέιρα, αντιπρόεδρος της εταιρίας Moo δήλωσε: Δημιουργώντας ένα διαφορετικό σήμα σου δίνει τη δυνατότητα να ξεχωρίζεις. Με έμπνευση από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones θελήσαμε να δώσουμε στα πολιτικά κόμματα να καταλάβουν πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει ένα καλό σχέδιο με λίγη απλά φαντασία».
Πίσω από τα σχέδια των οικοσήμων, βρίσκεται η σχεδιάστρια Στέισι Σνόντον.

 

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos