300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

«Θρίλερ» για τον νικητή, αδύνατη η αυτοδυναμία

03 Μαϊος 2015 11:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θρίλερ» για τον νικητή, αδύνατη η αυτοδυναμία

test2

test2

Ολα είναι πλέον έτοιμα για τις πιο απρόβλεπτες βρετανικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Οι πολίτες της Αγγλίας, της Σκοτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας προσέρχονται στις κάλπες την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Μαΐου, για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα διαδεχθεί στην εξουσία τον κυβερνητικό συνασπισμό Τόρις-Φιλελευθέρων.



Εάν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις, η αναμέτρηση αναμένεται οριακή και η μη αυτοδυναμία δεδομένη. Η τάση που διαφαίνεται τις τελευταίες ημέρες θέλει τους Τόρις να προηγούνται ελαφρώς.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον θεωρήθηκε άλλωστε «νικητής» και της τελευταίας πριν από τις εκλογές μεγάλης τηλεοπτικής αναμέτρησης των ηγετών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο πλατό του BBC (δεν ήταν ακριβώς ντιμπέιτ, καθώς οι ηγέτες απάντησαν διαδοχικά σε ερωτήσεις του κοινού).
Επί της ουσίας, ωστόσο, μάλλον δεν έχει νόημα να μιλάμε για δημοσκοπικό προβάδισμα, καθώς αυτό αλλάζει... σε καθημερινή βάση, χωρίς μάλιστα να ξεφεύγει από τα όρια του στατιστικού λάθους.

Οι Συντηρητικοί (Τόρις) του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι Εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ κοντράρονται για την πρώτη θέση κυριολεκτικά στο νήμα. Τόρις και Εργατικοί παρουσιάζονται να συγκεντρώνουν γύρω στο 33% με 35% έκαστος. Το Κόμμα Ανεξαρτησίας UKIP του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ ακολουθεί με περίπου 14%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (Lib-Dems) του Νικ Κλεγκ μετρούν μεγάλες απώλειες και πέφτουν γύρω στο 8% (από 23% το 2010). Οσο για τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών, αυτή είναι το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας (SNP), που αναμένεται να αυξήσει τις έδρες του από 6 σε 59, στερώντας έδρες από τους Εργατικούς.
Με δεδομένα τα παραπάνω, η αυτοδυναμία φαντάζει απίθανη ως ενδεχόμενο, καθώς απαιτεί τουλάχιστον 326 έδρες, αλλά κανένα κόμμα δεν φαίνεται να εξασφαλίζει πάνω από 280. Μέσα σε αυτό το τοπίο, λοιπόν, οι ηγέτες όλων των μεγάλων παρατάξεων βρίσκονται πλέον να συζητούν ανοιχτά για... πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες στην τελική ευθεία προς την κάλπη.

Ο Συντηρητικός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτηρίζει «καταστροφικό» το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού συνασπισμού Εργατικών-Σκοτσέζων (SNP) σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους δικούς του, ανακόπτοντας τις διαρροές προς τον Φάρατζ.
Ο Εργατικός Εντ Μίλιμπαντ, από την πλευρά του, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να μπει σε συνασπισμό με το SNP, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις διαρροές προς το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας.
Ο ευρωφοβικός Νάιτζελ Φάρατζ, από την άλλη, δηλώνει ότι θα στήριζε έναν συνασπισμό Συντηρητικών-Φιλελευθέρων, χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει σε αυτόν.
Οσο για τον Φιλελεύθερο Νικ Κλεγκ, αυτός θέτει ως «κόκκινη» γραμμή για την όποια μετεκλογική συνεργασία την υπεράσπιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, ακόμη κι αν κερδίσουν οι Συντηρητικοί στις 7 Μαΐου, η σημερινή κυβέρνηση Συντηρητικών-Φιλελευθέρων δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, καθώς οι Lib-Dems αναμένεται να χάσουν μεγάλο μέρος της δύναμής τους. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμη και να δούμε κυβέρνηση μειοψηφίας είτε από τους Εργατικούς (με την ανοχή του SNP) είτε από τους Συντηρητικούς (με την ανοχή του Φάρατζ).
Για την ιστορία η τελευταία φορά που είχαμε στη Βρετανία κυβέρνηση μειοψηφίας ήταν την περίοδο 1996-1997 επί Τζον Μέιτζορ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

Ν. ΣΤΕΡΤΖΙΟΝ
Ρυθμιστής των εξελίξεων το κόμμα των Σκοτσέζων
Για τους εχθρούς αυτή συνιστά «υπαρξιακή απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο» και ξεχωρίζει ως «η πιο επικίνδυνη γυναίκα στη Βρετανία». Για τους φίλους της, από την άλλη, είναι η πολιτικός που μπορεί να χαρίσει στη Σκοτία τη χαμένη (μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Σεπτεμβρίου του 2014) «αξιοπρέπειά» της. Είναι επίσης η πρώτη γυναίκα-πολιτικός μετά τη Θάτσερ που αποκτά ηγετικό ρόλο στην ανδροκρατούμενη κεντρική πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου. Από όποια σκοπιά και να το δει κανείς, η 44χρονη Νίκολα Στέρτζιον είναι το πρόσωπο των βρετανικών εκλογών της 7ης Μαΐου. Η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας (SNP) ξεκίνησε ως αουτσάιντερ, αλλά έχει πλέον εξελιχθεί σε ρυθμιστή των εξελίξεων. Μέχρι και τις αρχές Απριλίου οι περισσότεροι εκτός Σκοτίας δεν ήξεραν καν ποια είναι.
Στην πορεία, ωστόσο, η 44χρονη «έλαμψε» μέσα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ, με αποτέλεσμα η δημοφιλία της να εκτοξευτεί στα ύψη και πολλοί στη Βρετανία να μιλούν πλέον για «Στερτζιονμάνια». Το SNP γνώρισε μια μεγάλη ήττα το φθινόπωρο του 2014 με το «όχι» στην ανεξαρτησία, αλλά πλέον οδεύει προς νίκες με τον αέρα πιθανού κυβερνητικού εταίρου. Αναμένεται συγκεκριμένα να εξασφαλίσει τη συντριπτική πλειονότητα των 59 εδρών που εκλέγει η Σκοτία στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να τις εξασφαλίσει ακόμη και... όλες (από έξι που έχει σήμερα) εκτοπίζοντας τους Εργατικούς από τα άλλοτε προπύργιά τους.

www.ethnos.gr

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πρώτοι τριγμοί στο εσωτερικό τ...
Αμφίρροπη ως το τέλος η μάχη τ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώων στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείρισ...

22 Μαϊος 2025
Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Πάρος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Πάρος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλ...

22 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Conference League: Η Τσέλσι πήρε την κούπα διαλύοντας 4-1 την Μπέτις

Conference League: Η Τσέλσι πήρε τη...

29 Μαϊος 2025
Ερώτηση του Μάρκου Καφούρου για ενδεχόμενες  εκμεταλλεύσεις της γεωθερμίας στη Μήλο

Ερώτηση του Μάρκου Καφούρου για ενδ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ