Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμφθηκε σε δίκη για 2 αδικήματα -Ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

19 Δεκεμβρίου 2019 13:53

H Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία.

Μετά από πολύωρη συζήτηση (συνολικά κράτησε 11 ώρες και 50 λεπτά) και ομιλίες στη Βουλή, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά (ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος), με την ψήφιση των δύο επίμαχων άρθρων κατά του προέδρου των ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο: Εγκρίθηκαν οι κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος γίνεται ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία. Για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας, οι ψήφοι ήταν 230 υπέρ και 197 κατά (1 ψήφισε «παρών») και για παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου 229 υπέρ και 198 κατά (1 «παρών»).

Η Νάνσι Πελόζι ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα / Φωτογραφία: AP
Πώς ψήφισαν οι βουλευτές
Οπως αναμενόταν, η Βουλή, στην οποία την πλειοψηφία έχει το κόμμα των Δημοκρατικών, ανήγγειλε την έγκριση της απαγγελίας κατηγοριών στον Τραμπ για το τηλεφώνημα στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, τον οποίο φέρεται να πίεσε για να γίνει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του. Στο άρθρο 1 (κατάχρηση εξουσίας) όλα τα μέλη των Ρεπουμπλικανών ψήφισαν κατά, ενώ από πλευράς Δημοκρατικών 230 ήταν τα «ναι», δύο είπαν «όχι», ενώ μία βουλευτής ψήφισε «παρών». «Ναι» ψήφισε και ένας ανεξάρτητος βουλευτής.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos