Ενεργειακή κρίση - Τζεντιλόνι: Χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη για να αποφευχθεί ο κατακερματισμός

04 Οκτωβρίου 2022 11:52

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέτρα σε εθνικό επίπεδο για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους, όμως χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη για να αποφευχθεί ένας «κατακερματισμός», δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι.

«Δεν κατηγορούμε χώρες, δεν συζητούμε το γεγονός ότι μεμονωμένες χώρες και κράτη μέλη αναπόφευκτα στηρίζουν τις οικονομίες τους», δήλωσε ο Τζεντιλόνι κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Όμως αν θέλουμε να αποφύγουμε τον κατακερματισμό, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ένα υψηλότερο επίπεδο αλληλεγγύης και χρειαζόμαστε να δημιουργήσουμε (...) κοινά εργαλεία», πρόσθεσε ο επίτροπος.

Η Γερμανία επικρίθηκε από πρωτεύουσες και θεσμούς της ΕΕ στις τελευταίες ημέρες επειδή ανακοίνωσε μονομερώς ένα πακέτο στήριξης 200 δισεκ. ευρώ για τις εταιρείες και τα νοικοκυριά της που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τεράστια άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos