Σχοινάς: Η Ευρώπη θα παραμείνει η ήπειρος του ασύλου, αλλά η διαχείριση θα γίνεται οργανωμένα

12 Μαρτίου 2024 20:47

«Μετατρέψαμε την Αχίλλειο πτέρνα σε μια ιστορία επιτυχίας» υπογράμμισε, ενώ ανέφερε ότι κάποιοι πίστευαν ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία για το Σύμφωνο για το Μεταναστευτικό και το 'Ασυλο. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη θα παραμείνει η ήπειρος του ασύλου, αλλά η διαχείριση θα γίνεται οργανωμένα και όχι με τους κανόνες των διακινητών.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής στην Αίγυπτο, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι στην αποστολή στην οποία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο θα πρέπει να αναμένεται κάτι σημαντικό χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά της, η επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σημείωσε ότι το μεταναστευτικό δεν έχει να κάνει με νικητές και ηττημένους προσθέτοντας ότι « χωρίς κοινή συμφωνία θα είμαστε όλοι χαμένοι».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos