Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν με 401 ψήφους

Επανεξελέγη με 401 ψήφους η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόεδρος της Κομισιόν!

Οι βασικές ευρωομάδες είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να την ψηφίσουν και το ερώτημα ήταν κατά πόσον η Φον ντερ Λάιεν θα εξασφάλιζε μια άνετη πλειοψηφία. Η κάλπη έδειξε πλειοψηφία με 401 ψήφους, περισσότερες από τις 361 που χρειαζόταν.


Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Φον ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της: Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες

Φον ντερ Λάιεν: Έκανε «δώρο-έκπληξη» σε όλες τις ευρωομάδες τρεις νέες θέσεις επιτρόπων στην επόμενη Κομισιόν
Η πολιτική της οικογένεια, το ΕΛΚ με τις 188 έδρες στήριξε αναφανδόν την Φον ντερ Λάιεν, ενώ επισήμως ανέφεραν ότι την στηρίζουν και οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (136 έδρες), οι κεντρώοι της Renew (77 έδρες) και οι Πράσινοι (53 έδρες). Ωστόσο, αναμένονταν διαρροές...

Πώς ψήφισαν για την πρόεδρο της Κομισιόν
Η 65χρονη Γερμανίδα πολιτικός και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής με 401 ψήφους από το σύνολο των 707 ευρωβουλευτών που ψήφισαν. Κατά ψήφισαν 284 ευρωβουλευτές και 15 ψήφισαν αποχή. Υπήρχαν και 7 άκυρα. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και με κάλπη.

Τα συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στην Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, ήταν ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Χ.
Ο πρωθυπουργός έγραψε «Θερμά συγχαρητήρια στην φον Ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος της Κομισιόν. Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί και να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη».

Συγχαρητήρια από την Μέτσολα
Από τους πρώτους που συνεχάρησαν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα:

Ούρσουλα φον ντερ Λαίεν
Νωρίτερα, πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε την ομιλία της στο ευρωκοινοβούλιο δεσμεύτηκε να είναι ισχυρή ηγέτιδα για την Ευρώπη σε μια περίοδο κρίσης και πόλωσης, εφόσον επανεκλεγεί στο τιμόνι της Κομισιόν.

«Δεν θα αφήσω ποτέ την ακραία πόλωση των κοινωνιών μας να γίνει αποδεκτή. Δεν θα δεχτώ ποτέ να καταστρέφουν οι δημαγωγοί και οι εξτρεμιστές τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας. Και στέκομαι εδώ σήμερα έτοιμη να ηγηθώ του αγώνα με όλες τις Δημοκρατικές δυνάμεις σε αυτό το Σώμα», είπε.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη οικοδόμησης μιας «ισχυρής Ευρώπης» σε μια «εποχή υψηλής αβεβαιότητας».

Πρώτη προτεραιότητα, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα είναι η «Ευημερία και η Ανταγωνιστικότητα». Αυτό σημαίνει να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε την επιχειρηματικότητα, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη πίστη, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι προτίθεται να διορίσει έναν Αντιπρόεδρο της Επιτροπής που θα συντονίσει το έργο της Ανταγωνιστικότητας. «Τα θεμελιώδη στοιχεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλάζουν. Όσοι μένουν στάσιμοι, θα μείνουν πίσω. Όσοι δεν είναι ανταγωνιστικοί, θα είναι εξαρτημένοι. Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη και θέλω η Ευρώπη να αλλάξει ταχύτητα», δήλωσε.

Επιπλέον, η Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι θα προτείνει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για «οικονομικά προσιτή στέγαση». «Οι άνθρωποι αγωνίζονται να βρουν οικονομικά προσιτά σπίτια. Γι' αυτό για πρώτη φορά θα διορίσω Επίτροπο με άμεση ευθύνη για τη στέγαση. Και θα αναπτύξουμε ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο Προσιτής Στέγασης», τόνισε η ίδια. «Θέλω αυτή η Επιτροπή να υποστηρίξει τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Αν έχει σημασία για τους Ευρωπαίους, έχει σημασία για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

ursula von der leyen 25.jpg

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε, επίσης, να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μιας «πραγματικής ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης» και μιας «ενιαίας αγοράς άμυνας». Συγκεκριμένα, είπε ότι η Επιτροπή θα προτείνει μια σειρά αμυντικών έργων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ξεκινώντας με μια ευρωπαϊκή αεροπορική ασπίδα και άμυνα στον κυβερνοχώρο, ενώ δεσμεύτηκε να διορίσει έναν Επίτροπο για την Άμυνα.

ursula von der leyen 1.jpg

Εικόνες από τη στιγμή που ανακοινώνεται η επανεκλογή της Φον Ντερ Λάιεν

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos