Σπρώχνουν στην έξοδο τον Μπάιντεν: Αυξάνεται η πίεση για απόσυρση, Πελόζι και Ομπάμα αμφισβητούν ότι θα νικήσει

18 Ιουλίου 2024 23:30

Αυξάνεται η πίεση προς τον Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να αποσυρθεί.

Η πίεση αυξήθηκε καθώς ο Μπάιντεν διαγνώστηκε με Covid και ακύρωσε εκδηλώσεις για να απομονωθεί στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως είναι πιο ανοιχτός από ποτέ στις εκκλήσεις για να αποχωρήσει.

Αυξάνεται συνεχώς η πίεση για την απόσυρση Μπάιντεν -Μεγάλα ονόματα τον καλούν να παραιτηθεί από τον προεκλογικό αγώνα
Ο Άνταμ Σιφ, κορυφαίος βουλευτής των Δημοκρατικών, δήλωσε δημοσίως ότι ο Μπάιντεν πρέπει να παραιτηθεί. Είναι ο πιο γνωστός βουλευτής μέχρι στιγμής που κάλεσε ανοιχτά τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί.

Τουλάχιστον 20 στελέχη της παράταξης έχουν εκφράσει ανοιχτά την άποψη ότι πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του και ορισμένοι πιέζουν αρκετά.

Στη συνέχεια, το ABC News μετέδωσε ότι ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας και αρχαιότερος Δημοκρατικός στο Κογκρέσο, είχε πει στον Μπάιντεν -σε συνάντηση που είχαν το Σάββατο- ότι θα ήταν καλύτερο για τη χώρα και το Δημοκρατικό κόμμα αν ο πρόεδρος τερμάτιζε την εκστρατεία επανεκλογής το
Ωστόσο, εκπρόσωπος του Σούμερ χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ανούσια εικασία».

«Αν η πηγή του ABC δεν είναι ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ ή ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, το ρεπορτάζ είναι ανούσια εικασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Δημοσίευμα του Axios, που επικαλείται πηγές στις τάξεις των Δημοκρατικών, αναφέρει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αποφασίσει, τελικά, να αποσυρθεί από την κούρσα. Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες αυτές, ενδέχεται να αποσυρθεί ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πελόζι και Ομπάμα μεταξύ εκείνων που αμφισβητούν την ικανότητα του Τζο Μπάιντεν να νικήσει τον Τραμπ
Επίσης, την Τετάρτη, ένα δημοσίευμα του CNN ανέφερε ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είπε στον Μπάιντεν ότι οι δημοσκοπήσεις έδειξαν πως δεν μπορεί να νικήσει τον Τραμπ και αυτό θα επηρεάσει τις πιθανότητες των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ντέιβιντ Άξελροντ, πρώην ανώτερος σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα στη θητεία του ως προέδρου, αύξησε την πίεση στον Μπάιντεν, καθώς προειδοποίησε ότι ο πρόεδρος δεν έχει κάνει αρκετά για να ηρεμήσει τους ψηφοφόρους από την ανησυχία τους για την ηλικία του μετά την κακή εμφάνιση στην τηλεμαχία του περασμένου μήνα.

«Έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση σχόλιο για το ιστορικό του -το οποίο νομίζω ότι θα τιμηθεί περισσότερο από την Ιστορία παρά από τους ψηφοφόρους αυτή τη στιγμή-, αλλά είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι κάποιος θα πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 82 ετών» δήλωσε ο Άξελροντ στον Guardian, στο Μιλγουόκι.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει πως τα τελευταία 24ωρα ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά πως ο Τζο Μπάιντεν ίσως θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, σε συζητήσεις που είχε με άλλους Δημοκρατικούς, παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες επικράτησης του Μπάιντεν επί του Τραμπ «έχουν συρρικνωθεί σημαντικά».

Ο Ομπάμα τονίζει, ωστόσο, πως η απόφαση να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση «είναι κάτι που πρέπει να επανεξετάσει», αλλά θα πρέπει να είναι μια απόφαση που «θα ληφθεί από τον ίδιο».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos