×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Περισσότερες αγορές κάνουν όσοι κατεβάζουν και «πειρατικό» υλικό

13 Μαϊος 2013 13:30

Έρευνα στη Βρετανία δείχνει πως το 20% όσων χρησιμοποιούν «πειρατικό» υλικό ξοδεύει έως και 300% περισσότερα χρήματα από τους απόλυτα νόμιμους χρήστες.

Περισσότερες αγορές πραγματοποιούν οι χρήστες που «κατεβάζουν» πειρατικό υλικό, αφού παράλληλα ξοδεύουν μεγαλύτερα ποσά για να προμηθευτούν ταινίες και μουσική από νόμιμες υπηρεσίες. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησε η βρετανική αρχή τηλεπικοινωνιών Ofcom, και η οποία έγινε μέσα το 2012, σε δείγμα Βρετανών χρηστών του ίντερνετ ηλικίας άνω των 12 ετών.

Σκοπός της έρευνας ήταν να διερευνήσει ποια είναι η πρακτική που ακολουθούν οι Άγγλοι, αλλά και τις απόψεις τους, ως προς τη χρήση σάιτ διαμοιρασμού αρχείων όπως το Pirate Bay. Έτσι, ανακάλυψε πως, από όσους έχουν πρόσβαση σε τέτοια σάιτ, το 20% είναι και οι πιο φανατικοί τους χρήστες, καθώς πραγματοποιούν το 88% περίπου παράνομων «κατεβασμάτων».

Ωστόσο, αυτοί οι χειρότεροι «πειρατές» είναι και οι καλύτεροι πελάτες, αφού σε διάστημα έξι μηνών ξοδεύουν επίσης 154 λίρες κατά μέσο όρο, για να αγοράσουν μουσική και ταινίες – την ίδια στιγμή, που οι απόλυτα νόμιμοι χρήστες δαπανούν μόλις 54 λίρες.

Μεγαλύτερα ποσά δαπανούν όμως και οι λιγότερο συστηματικοί «πειρατές», οι οποίοι αντιστοιχούν στο 80% σύμφωνα με την έρευνα, καθώς κι αυτοί ξοδεύουν 105 λίρες.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos