Ανθεκτικό, ελαφρύ και σκληροτράχηλο

13 Ιουλίου 2014 13:34
Για τους επαγγελματίες που χρειάζονται ένα notebook το οποίο να συνδυάζει εξαιρετική ανθεκτικότητα με ευκολία στη μεταφορά, προορίζεται το καινούργιο ThinkPad X1
Carbon της Lenovo. Γι' αυτόν τον σκοπό, το ThinkPad X1 Carbon έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα, χάρις στα οποία ζυγίζει από 1.360 γραμμάρια, με αποτέλεσμα να είναι το ελαφρύτερο στον κόσμο φορητό PC με οθόνη 14 ιντσών.

Ετσι, το μικρό βάρος του, σε συνδυασμό με το λεπτό προφίλ (17,72 χιλιοστά), σημαίνει πως μπορεί κανείς να το έχει συνεχώς μαζί του, για να το χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή. Στο ίδιο υλικό «χρωστάει» όμως και το γεγονός ότι είναι αρκετά «σκληροτράχηλο», αφού αντέχει σε συνθήκες οι οποίες θα έβγαζαν... νοκ-άουτ τα περισσότερα λάπτοπ – όπως για παράδειγμα στη σκόνη, στους κραδασμούς, στη ζέστη και στην υγρασία.

Το νέο ThinkPad X1 διατίθεται ήδη στην Ελλάδα, σε τιμή που ξεκινάει από τα 1.999 ευρώ για το μοντέλο χωρίς οθόνη αφής. Με «αντάλλαγμα», όπως διαπιστώσαμε δοκιμάζοντάς το, όχι μόνο την ποιότητα κατασκευής του, αλλά και το κορυφαίο hardware που ενσωματώνει, για να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Ενδεικτική περίπτωση ο επεξεργαστής Intel Core «τέταρτης γενιάς» και η μνήμη RAM 8 GB, που εξασφαλίζουν στο μηχάνημα επαρκή ισχύ για να «τρέξει» οποιοδήποτε πρόγραμμα και εφαρμογή.

Η CPU και η RAM συμπληρώνονται από τον σκληρό δίσκο SSD (χωρητικότητας από 240 GB), ο οποίος βοηθάει στη γρήγορη εκκίνηση του υπολογιστή και το «άνοιγμα» ακόμη και μεγάλων αρχείων, όπως βίντεο, σε ελάχιστο χρόνο. Σε εξίσου υψηλά επίπεδα κινείται όμως και η απόδοση της οθόνης του, η οποία υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1440 pixel, αποδίδοντας έτσι κείμενα και γραφικά με εξαιρετική ευκρίνεια. Η οθόνη διαθέτει επιπλέον πάνελ IPS, ώστε να εξασφαλίζει ζωντανά χρώματα και καλές γωνίες θέασης, ενώ είναι αρκετά φωτεινή και έχει αντιθαμβωτική επίστρωση, για χρήση του υπολογιστή σε εξωτερικούς χώρους.

Για όσους γράφουν συχνά κείμενα, ένα ακόμη πλεονέκτημα του ThinkPad X1 είναι το εργονομικό πληκτρολόγιό του, το οποίο είναι επίσης αδιάβροχο και έχει οπίσθιο φωτισμό για εργασία στο σκοτάδι. Μάλιστα, αντί για φυσικά πλήκτρα, η πρώτη σειρά των Function Keys έχει αντικατασταθεί με πλήκτρα αφής, τα οποία αλλάζουν αυτόματα λειτουργία. «Δυνατό χαρτί» του καινούργιου μοντέλου της Lenovo είναι και η αυτονομία του, η οποία στις δοκιμές μας ξεπέρασε τις 8 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Ακόμη καλύτερα, χάρις στην τεχνολογία RapidCharge, η μπαταρία ανακτά το 80% της ενέργειάς της, μέσα σε μόλις 35 λεπτά επαναφόρτισης.

Το νέο μοντέλο της κινεζικής εταιρείας έρχεται με προεγκατεστημένα τα Windows 8.1 Pro, προσφέροντας επίσης αρκετές επιλογές στις τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης και στις θύρες που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς. Επιπλέον, ενσωματώνει συστήματα όπως ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικoύ αποτυπώματος, που προσφέρουν ένα «έξτρα» επίπεδο για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos