Συνάνρηση για ίδρυση λέσχης γαστρονομίας στη Μύκονο

16 Νοεμβρίου 2012 21:57

Την Κυριακή 18 Νοέμβρη στο Γρυπάρειο, ώρα 6 το απόγευμα, κάνουμε την πρώτη συνάντηση για να φτιάξουμε μια Λέσχη Γαστρονομίας στο νησί.

Είναι επιθυμία και σκέψη πολλών φίλων ιδιωτών ή και επαγγελματιών, σεφ, εστιατόρων, παραγωγών κι έφτασε καιρός να αναζητήσουμε εκείνες τις ιδιαίτερες γεύσεις και μυρωδιές, που μπορεί να μας προσφέρει σήμερα με σύγχρονη ματιά η γαστρονομία στο νησί.

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου είναι ανοικτή για όλους γιατί μας αφορά όλους. Ανοιχτή σε προτάσεις και διάλογο. Ανοιχτή σε εκδηλώσεις, σεμινάρια και γευστικά ταξίδια. Έχουμε την βαθιά επιθυμία να προσφέρουμε στο νησί και στους εαυτούς μας ό,τι καλύτερο έχει ο καθένας μας. Τις γνώσεις, την όρεξη και την καλή μας διάθεση.

Σε αυτή τη πρώτη συνάντηση καλούμε όσους βρίσκονται στο νησί, αγαπάνε το καλό φαγητό, το μυστήριο των γεύσεων και τη μαγεία της μαγειρικής. Καλούμε όμως και όσους επαγγελματίες της εστίασης (μάγειρες, εστιάτορες, ξενοδόχους, αρτοποιούς, κρεοπώλες κ.α.), παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, όσους δηλαδή ασχολούνται έστω και ερασιτεχνικά με την μεταποίηση και τυποποίηση προϊόντων. Στόχος μας να μετρήσουμε το έχει μας, να το πάμε παραπέρα. Να το κάνουμε γνωστό σε κάθε ενδιαφερόμενο. Να προβάλλουμε και να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων. Να τα φέρουμε κοντά σ' σε ένα ευρύτερο και υποψιασμένο κοινό. Να δουλέψουμε για να αποκτήσουν τα προϊόντα ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας εντάξουν αξιοπρεπώς στον γαστρονομικό τουριστικό προορισμό των Κυκλάδων. Γιατί εκεί ανήκουμε και εκεί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλά δομημένη γευστική κουλτούρα, που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Την Κυριακή στο Γρυπάρειο (6 μμ) αρχίζουμε ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία που μας προσφέρει ο σεφ-ζαχαροπλάστης Νίκος Κουκιάσας (Casa Dolce). Ο Νίκος έχει κάνει ένα ενδιαφέρον πείραμα αντιμετωπίζοντας με ένα διαφορετικό τρόπο παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας όπως το αμυγδαλωτό, η μελόπιτα, η κοπανιστή κ.ά.

Στη συνέχεια όποιος έχει διάθεση για σινεμαδάκι , το cine Manto φέρνει δυο ταινίες, το «Γεύμα της Μπαμπέτ» και το «The Ramen girl» με νοστιμιτζίδικο - μαγειρικό θέμα.

Κερνάμε λοιπόν την Κυριακή ένα κρασί και σας περιμένουμε!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos