Νοσεί βαρύτατα το πολιτικό μας σύστημα

20 Νοεμβρίου 2012 15:41

Με φόβο, θυμό και απογοήτευση παρακολουθεί ο Ελληνικός λαός τα όσα αποφασίζονται για αυτόν τα τελευταία 2,5 χρόνια. Η ανεργία καλπάζει, η ακρίβεια σαρώνει, κόβονται τώρα 2 χρόνια συνεχώς μισθοί

και συντάξεις, επιχειρήσεις κλείνουν, η υγεία διαλύεται, η παιδεία αργοσβήνει, τα παιδιά μας χάνουν τα όνειρά τους, το κοινωνικό κράτος διαλύθηκε, η πείνα η δυστυχία , η φτώχεια αυξάνονται, τα νησιά μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πλοία και οι Κυκλάδες περνούν δύσκολες στιγμές.

Το πολιτικό σύστημα νοσεί βαρύτατο ενώ το πολιτικό προσωπικό στην πλειοψηφία του είναι υπεύθυνο για τα χάλια της Πατρίδας μας.

Η απογοήτευση είναι έκδηλη σε όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, επαγγελματίες και συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται , ενώ οι εργαζόμενοι βλέπουν τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται την ίδια στιγμή που κάποιοι δουλεύουν χωρίς να αμείβονται ή δεν έχουν και καθόλου δουλειά. Σε αυτή την κατάσταση μας έφτασαν οι «επαγγελματίες πολιτικοί» με τις πράξεις και τις ενέργειές τους.

Πληρώνουμε το «Τσοβόλα δώστα όλα», πληρώνουμε τα περίφημα δωράκια για τα οποία είχε μιλήσει και ο Ανδρέας Παπανδρέου, πληρώνουμε τα σκάνδαλα, τις μίζες, πληρώνουμε τον κ. Τσουκάτο, τον κ. Τσοχατζόπουλο, πληρώνουμε το σκάνδαλο της SIEMENS, πληρώνουμε τους πράσινους κομματικούς διορισμούς, πληρώνουμε τα σκάνδαλα ακόμη και των τοπικών παραγόντων, πληρώνουμε την κακοδιαχείριση δημάρχων, δημόσιων οργανισμών, πληρώνουμε τα πιράνχας της υγείας, πληρώνουμε τους «ουρανοκατέβατους» υποψήφιους λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, πληρώνουμε κάποιους παλαιοκομματικούς κομματάρχες των κομμάτων εξουσίας, πληρώνουμε τα παράνομα επιδόματα και τις παράνομες συντάξεις σε «ανοιχτομάτηδες τυφλούς» και σε «ζώντες πεθαμένους». Τέλος πληρώνουμε τις προεκλογικές παροχές, κάποιους μεγαλο-συνδικαλιστές, πληρώνουμε τους απατεώνες που έβγαλαν παράνομα χρήματα στο Εξωτερικό και βέβαια όλους αυτούς που ψήφισαν νόμους για να εισπράττουν οι ίδιοι μεγάλους μισθούς και συντάξεις.

Η λύση στο πρόβλημα της ασθένειας του πολιτικού μας συστήματος δεν είναι να κάνουμε διαπιστώσεις. Αυτό είναι ανέξοδο και τετριμμένο. Η λύση είναι να αλλάξουμε το υπάρχον πολιτικό προσωπικό τουλάχιστον στην πλειοψηφία του και να αναλάβουν τις τύχες της Ελλάδας μας Άνθρωποι νέοι, τίμιοι, ηθικοί, με γνώσεις, ικανότητες και όρεξη για δουλειά και βέβαια με πίστη στη Δημοκρατία. Αν δεν υπάρξει αλλαγή στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό προκοπή δεν πρόκειται να δούμε. Βέβαια πρέπει κι εμείς, ο Λαός, που είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς τους «επαγγελματίες πολιτικούς» να αλλάξουμε νοοτροπία, να σταματήσουμε να γλύφουμε κάποιους «πολιτικούς της δεκάρας». Και όταν ψηφίζουμε να ψηφίζουμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και του λαού μας και όχι να ρίχνουμε τη ψήφο μας σε σαλτιμπάγκους και λαμόγια.

Τα κόμματα θα πρέπει να επιλέγουν για υποψήφιους Βουλευτές τους καλύτερους και όχι να φτιάχνουν ψηφοδέλτια για να εξυπηρετείται «ο Ένας», με άτομα που δεν μπορούν και δεν ξέρουν να προσφέρουν. Ο τόπος μας, η πατρίδα μας χρειάζονται ριζικές αλλαγές και για να γίνει αυτό χρειάζεται. Μια μεγάλη δυναμική και δημοκρατική προσπάθεια από όλους τους πολίτες που αγαπούν την Ελλάδα και νοιάζονται για ένα καλύτερο αύριο.

Λύσεις δεν μπορούν να έρθουν ούτε από ακραία κόμματα, ούτε από ακραίες φασιστικές- ναζιστικές οργανώσεις ούτε από ψεύτες –κλέφτες και λαϊκιστές. Ο τόπος μας, χρειάζεται κόμματα ανοιχτά, δημοκρατικά με αρχές, με νέους και άφθαρτους πολιτικούς που θα έχουν ήθος, γνώση και οράματα. Κόμματα και πολιτικούς που θα υπηρετούν το Λαό κι όχι το σάπιο σύστημα που μας έφερε σε αυτά τα χάλια.

Έχουμε δυο κατηγορίες πολιτικών προσώπων. Από τη μια οι «επαγγελματίες πολιτικοί» που υπηρέτησαν και υπηρετούν το «σύστημα» και από την άλλη πλευρά όλοι εμείς που είμαστε έξω και απέναντι από το σύστημα κι έχουμε το μεράκι και την αγάπη όχι να γίνουμε επαγγελματίες αλλά να φτιάξουμε μια δημοκρατική και ανεξάρτητη Ελλάδα για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Η σύγκρουση και η επιλογή θα είναι ανάμεσα στους «συστημικούς» παλαιοκομματικούς «επαγγελματίες πολιτικούς» και σε όλους εμάς τους άφθαρτους νέους που είμαστε απέναντι και μακριά από το Σύστημα και οραματιζόμαστε μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, σύγχρονη και Δημοκρατική.

Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης

Δημοσιογράφος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos