Ν. Ζώρζος, δήμαρχος Θήρας: Μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο δεν θα γίνονται πτήσεις ελικοπτέρων

Πρόσφατη εισαγγελική παρέμβαση απαγόρευσε προσωρινά τις πτήσεις των ιδιωτικών ελικοπτέρων στη Σαντορίνη με τον δήμαρχο Θήρας, Νικόλαο Ζώρζο να εξηγεί στην εκπομπή «Νewsroom» του ΕΡΤΝews ότι η παρέμβαση αυτή σχετίζεται με ελλείψεις στις άδειες των χώρων προσγείωσης και απογείωσης των ελικοπτέρων.

«Υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για τον έλεγχο των χώρων προσγείωσης και απογείωσης των ελικοπτέρων. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν υπήρξε άμεσος κίνδυνος από τις πτήσεις, αλλά είναι σαφές ότι τα προβλήματα προήλθαν κυρίως από την έλλειψη αδειοδοτημένων χώρων» ανέφερε ο κ. Ζώρζος.

Ο δήμαρχος του νησιού που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς αναφέρθηκε στα παράπονα των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων για την όχληση που προκαλούσαν οι συνεχείς πτήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το μοναδικό αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο βρίσκεται στο αεροδρόμιο του νησιού και δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

«Μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο, οι πτήσεις των ελικοπτέρων θα παραμείνουν σταματημένες» σημείωσε ο κ. Ζώρζος. Παράλληλα τόνισε ότι αναζητείται, σε συνεννόηση με την ΥΠΑ, το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα δημοτικό ελικοδρόμιο ούτως ώστε να εξυπηρετήσει τέτοιου είδους ανάγκες.

Αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη και τις καταγγελίες για υπερτουρισμό ο δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία του να μην επεκταθούν περαιτέρω οι οικοδομικές δραστηριότητες στη Σαντορίνη. «Να μη φτάσουμε σε ένα νησί που δεν θα είναι βιώσιμο τουριστικά. Να σταματήσει η κατασκευή νέων ξενοδοχείων κάθε κατηγορίας, δηλαδή από στρατηγική επένδυση έως Airbnb σε όλο το νησί» υποστήριξε ο κ. Ζώρζος. Επιπλέον, όπως είπε, «η απαγόρευση οικοδομικής δραστηριότητας στην εκτός σχεδίου περιοχή της Καλντέρας είναι αυστηρή και δεν πρέπει να επιτραπεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο Airbnb στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο κ. Ζώρζος κλείνοντας επανέλαβε τη σημασία της υιοθέτησης γενναίων αποφάσεων για την προστασία του νησιού και την αποτελεσματική διαχείριση των τουριστικών ροών.

πηγή: ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos