Νέα Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ - Πόσα ταξί έχει η Πάρος Κύριο

27 Αυγούστου 2024 13:58

Ο υπολειπόμενος αριθμός αδειών που δεν έχουν καλυφθεί έως σήμερα, ανέρχεται σε 100 για τις Κυκλάδες και 64 για τα Δωδεκάνησα

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκοςυπέγραψε νέα Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 4850/2021 και την Υ.Α.62818/02-03-2022, δεδομένου ότι δεν έχει καλυφθεί μέχρι σήμερα ο εκ του νόμου προβλεπόμενος αριθμός αδειώνανάνησί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και προκειμένου νακαλυφθούν οι άδειες ανά νησί, όπου αυτές έμειναν αδιάθετες από τις προηγούμενες προσκλήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπολειπόμενος αριθμός αδειών ανέρχεται σε 100 για τις Κυκλάδες και 64 για τα Δωδεκάνησα.

Κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που επιθυμεί να αντικαταστήσει το ΕΔΚ ΤΑΞΙ αυτοκίνητό του, το οποίο έχει έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε 6θέσιο ή 9θέσιο, καλείται να υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι και έξι (6) εβδομάδες από την δημοσίευση της παρούσας Πρόσκλησης, στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων αντίστοιχα, για τα νησιά - έδρες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Για τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της κατάθεσης των αιτήσεων στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Πρόκειται για την εφαρμογή του άρθρου 68 του Ν. 4850/2021 και της ΥπουργικήςΑπόφασης 62818/02-03-2022, για την πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων ταξί πουξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Ειδικότερα, ο αριθμός των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν σε κάθε έδρα, αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:

taxi kyklades

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos