Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 - Psts.gr

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο Θανάσης Πατριαρχέας στο Instagram, με τους ηθοποιούς και τη make up artist της σειράς, να προσπαθούν «διακριτικά» να φύγουν από το πλάνο

Κατηγορία LIFESTYLE

Ένα φιλί στον Β’ ημιτελικού της Eurovision 2022 συζητήθηκε στο Τορίνο, κατά την εμφάνιση του τραγουδιού του Σαν Μαρίνο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και όμως μπορεί η βεντέτα ανάμεσα στους Σταματάκηδες και τους Βρουλάκηδες να ξανά βγει στο φως και αυτή την φορά τα αποτελέσματα να είναι μοιραία.

Κατηγορία LIFESTYLE

Παρουσιάστηκε χθες η εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη του λιμανιού της Τήνου, από τοΥπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην Τήνο. Παρόντες ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας,ο Δήμαρχος Τήνου, κ. ΓιάννηςΣιώτος, η Πρόεδρος του

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, με 181 ψήφους υπέρ έναντι 119 κατά, «η κύρωση του δεύτερου πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινάει η διαδικασία για τη κάλυψη των κενών θέσεων στον τουρισμό μέσω ανέργων του ΟΑΕΔ.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα δύο εξ αυτών, 14 μηνών και 10 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα και πυρετό - Το άλλο παιδί, 18 μηνών, ήταν ασυμπτωματικό - Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 300 περιστατικά παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 163 έχουν δηλωθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο
Tρία περιστατικά παιδιών με οξεία ηπατίτιδα που πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος», σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας , όλα στην Αττική, ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τα δύο εξ αυτών, ηλικίας 14 μηνών και 10 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα (κοιλιακό άλγος και εμέτους) και πυρετό και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε αύξηση των ηπατικών ενζύμων (τρανσαμινάσες >500 IU/ml).

 

Το άλλο παιδί, ηλικίας 18 μηνών, ήταν ασυμπτωματικό και οι τρανσαμινάσες του βρέθηκαν αυξημένες>500 IU/ml σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο. Το ένα δεν νοσηλεύτηκε και τα δύο χρειάστηκαν ολιγοήμερη νοσηλεία. Τα παιδιά δεν παρουσίασαν καμία επιπλοκή, δεν έλαβαν ειδική αγωγή και είναι σε άριστη γενική κατάσταση.

Ο έλεγχος για ιογενείς ηπατίτιδες Α-Ε ήταν αρνητικός σε όλα τα παιδιά. Από τον υπόλοιπο εργαστηριακό έλεγχο σε κανένα παιδί δεν ανιχνεύτηκε ιός EBV, CMV, αδενοϊός ή SARS-CoV-2.
Ετησίως καταγράφονται περίπου 5 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στη χώρα μας. Τα τρία περιστατικά που καταγράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μαρτυρούν μια διαφαινόμενη αυξητική τάση.

Επιδημιολογική εγρήγορση

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, οι κλινικοί γιατροί είναι σε εγρήγορση για αυτήν την αναδυόμενη κατάσταση, έχουν ενημερωθεί και επαγρυπνούν για την έγκαιρη ανίχνευση παιδιών ηλικίας έως 16 ετών, που παρουσιάζουν σημεία και συμπτώματα ηπατίτιδας, χωρίς σαφή αιτιολογία και σε τέτοια περίπτωση συμπληρώνουν και αποστέλλουν στον ΕΟΔΥ δελτίο δήλωσης κρούσματος.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερώνουμε τους οδηγούς και τους κατοίκους στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων Παροικιάς, στο ύψος της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης, ότι θα υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, για να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης τμήματος του οδοστρώματος την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos