Επίσκεψη στη Σίφνο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ

07 Απριλίου 2016 16:34

Ολιγόωρη επίσκεψη στη Σίφνο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, την Τρίτη 5 Απριλίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Κυβέρνηση για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά των Κυκλάδων. Τον κ. Κουίκ υποδέχθηκε στο λιμάνι των Καμαρών ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης.


Για την ενημέρωση του Υφυπουργού, για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν το νησί μας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου κ. Βενάκη και δημοτικών συμβούλων.

Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν:

1. Στην άμεση στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου με ένα Παιδίατρο και ένα Γενικό Γιατρό αλλά και στη δυνατότητα πρόσληψης μιας επιπλέον νοσηλεύτριας και ενός διοικητικού υπαλλήλου για τη γραμματειακή υποστήριξη του Ιατρείου.
2. Στην συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Σίφνου με την άμεση λήψη κωδικού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την οριστική αποπεράτωση του έργου. Για το θέμα του κωδικού ο Υφυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τον αρμόδιο υπουργό κ. Αποστόλου, ο οποίος δεσμεύτη-κε να εκδώσει άμεσα τη σχετική απόφαση.
3. Στην άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του ΧΥΤΑ Σίφνου, εντός του 2016, μιας και το συγκεκριμένο έργο έχει σταματήσει εδώ και 10 μήνες, λόγω αστοχιών της μελέτης.
4. Στην προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για το Ενιαίο Δημοτικό Σχολείο στα «Φυρόγεια», προκειμένου με τη νέα σχολική χρονιά να είναι εφικτή η χρήση του.
Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης υπόψη του Υφυπουργού οι εξελίξεις στα σημαντικά έργα για το νησί μας, όπως η Αποχέτευση των Κεντρικών Οικισμών και η Βελτίωση του Λιμανιού Καμαρών, προκειμένου να είναι ενήμερος για να μπορεί να παρέμβει και να ασκήσει πίεση, όταν και όπου αυτό απαιτηθεί, ώστε να επισπεύδονται οι απαιτούμενες διαδικασίες και να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν η δημοπράτηση αυτών των έργων.

Επίσης, συζητήθηκε το έργο της Αστικής Ανάπλασης Καμαρών, έργο που στοχεύει στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου οικισμού και το οποίο έχει βαθμό ωριμότητας 100%. Γι’ αυτό το θέμα αλλά και για το θέμα του ΧΥΤΑ, κανονίστηκε από τον κ. Κουίκ συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, στις 18 Απριλίου στο Υπουργείο.
Τέλος, συζητήθηκαν τα θέματα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας από τον Ιούνιο, μέτρο που θα πλήξει βάναυσα όλους τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των νησιών μας, καθώς και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης την περίοδο Νοεμβρίου-Απριλίου. Για το πρώτο, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι μολονότι απασχολεί και προβληματίζει πολύ την Κυβέρνηση, δεν μπορούν να θέσουν το ζήτημα αυτό στους θεσμούς πριν «κλείσει» η αξιολόγηση. Για το δεύτερο, ανέφερε ότι θα εξεταστεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η δυνατότητα εποχικής επιδότησης της γραμμής μας γι’ αυτούς τους μήνες (κάτι που έχει ζητήσει ο Δήμος Σίφνου από το 2013), προκειμένου να δοθεί κίνητρο δρομολόγησης στη γραμμή πλοίων νεώτερων και ταχύτερων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos