«Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας»

24 Ιουνίου 2020 14:50

Συνεστήθη με διυπουργική απόφαση η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας στην οποία θα συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, μετά από ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.


Η επιτροπή, μεταξύ άλλων, θα απαρτίζεται από τους κ. κ.: τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ως Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ως εκπρόσωπο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Η εν λόγω Επιτροπή θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού σε θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, με στόχο τη συνεργασία και συνέργεια των φορέων της Κρουαζιέρας για τη χάραξη μιας κοινής και ενιαίας στρατηγικής, την προώθηση απαιτούμενων μέτρων/κινήτρων βελτίωσης και ανάπτυξης της διεθνούς Ευρωπαϊκής και Εθνικής κρουαζιέρας με την υποβολή προτάσεων για επίλυση προβλημάτων που κάθε φορά εντοπίζονται.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, εμπίπτουν:
1. Ο εντοπισμός θεμάτων στρατηγικής για την οργάνωση, ανάπτυξη και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κρουαζιέρας και η διαμόρφωση προτάσεων και πολιτικών για τη βελτίωσή της.
2. Η εκπόνηση ετήσιου προγραμματισμού δράσης με χρονική ιεράρχηση ενεργειών.
3. Η σύνταξη προτάσεων για τη βελτίωση του θεσμικού περιβάλλοντος.
4. Η εξέταση κινήτρων για επενδύσεις σε καινοτόμες και περιβαλλοντικά συμβατά δράσεις στην κρουαζιέρα.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς, τόνισε:

«Η κρουαζιέρα αποτελεί ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό κλάδο του Τουρισμού, μέσω του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας και βεβαίως το νησί μας. Η συμμετοχή μου στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας θα μου επιτρέψει να συνεργαστώ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να μεταφέρω την άποψη των τοπικών κοινωνιών για την επικαιροποίηση της στρατηγικής και την προώθηση των απαραίτητων μέτρων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Με σοβαρότητα και σχέδιο θα εργαστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης και να επανασχεδιάσουμε την πολιτική για τον τουρισμό».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos