Σύσκεψη για τα προβλήματα της Πάρου

27 Ιουλίου 2012 20:23

Η πέμπτη σύσκεψη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Αντιπεριφρειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, για τον στοχευμένο σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών για τα νησιά, πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη.

Στην προγραμματισμένη σύσκεψη για το νησί της Πάρου, παραβρέθηκε και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ενώ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Τζώρτζης Μακρυωνίτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γρυπάρης και Τζανακόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μέσω τηλεδιάσκεψης οι Αντιπεριφερειάρχες Σωτήρης Παμπάκας και Δέσποινα Διακοσταυριανού.

Ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός αλλά και τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ήταν μερικά από τα θέματα που αναλύθηκαν στη σύσκεψη.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα της πολύ μικρής απορρόφησης των έργων που έχουν αναλάβει οι δήμοι, ζητώντας παράλληλα "να τρέξουν οι δήμοι, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση για να ολοκληρωθούν τα έργα". Ο κ. Μαχαιρίδης διευκρίνισε πως συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει απορρόφηση περίπου 9% την ώρα που η Περιφέρεια "τρέχει" με 40% και υπενθύμισε πως υπάρχει κίνδυνος να χαθούν πολύτιμοι πόροι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξαιρετικά επιτυχημένη λειτουργία της Μονάδας Διαχείρισης Αποβλήτων της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου, προτείνοντας να διευρυνθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και σε άλλα νησιά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την καθιέρωση των συγκεκριμένων συναντήσεων, καθώς όπως επεσήμανε βοηθούν στο να εξειδικευτούν πολιτικές νησιωτικότητας.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Παμπάκας, τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των προϊόντων από την Περιφέρεια και προετοιμάζεται το χαρτοφυλάκιο του κάθε νησιού και το Καλάθι του Αιγαίου, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, ανέλυσε τις δράσεις που αναπτύσσονται στον τουριστικό τομέα για το νησί της Πάρου.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos