Συναντήσεις του Χ. Κόκκινου με τον Υπουργό Παιδείας και τους Πολιτικούς Αρχηγούς

10 Σεπτεμβρίου 2012 17:01

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με την ιδιότητα και του αντιπροέδρου

του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας –Θρησκευμάτων –Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη , τη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κο Αλέξη Τσίπρα.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση, η επιστημονική και οικονομική υποβάθμιση που έχουν υποστεί την τελευταία τριετία οι έλληνες εκπαιδευτικοί, η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων, το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της παρεχόμενης εκπαίδευσης και θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων εν όψει της έναρξης των μαθημάτων στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 .

Στη συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο, ο κ. Κόκκινος επεσήμανε ότι στις κρίσιμες εποχές που βιώνει ο τόπος, η επένδυση στη γνώση είναι απάντηση στην κρίση.

Είναι απαραίτητο να επιτευχτεί το αυτονόητο.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στην τάξη , να αναπληρωθούν άμεσα τα κενά όπου υπάρχουν, τα σχολεία να έχουν τους οικονομικούς πόρους να λειτουργήσουν και οι μαθητές να έχουν τα σχολικά βιβλία και όχι φωτοτυπίες όπως περσινή χρονιά .

Ευχή όλων να μην ξαναζήσει η εκπαίδευση «τις μαύρες μέρες» της περιόδου Υπουργίας Διαμαντοπούλου .

Τέλος ο κ. Κόκκινος επισήμανε τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδος και την ιδιαίτερη μέριμνα που οφείλει να δείξει στα θέματα Παιδείας η πολιτεία και την ανάγκη στήριξης της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos