Θέματα Υγείας και Ακτοπλοΐας στο επίκεντρο επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου

21 Οκτωβρίου 2012 02:26

Σειρά επαφών πραγματοποίησε χθες ο Αντιπεριφερεάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, για σημαντικά θέματα των νησιών, ανάμεσα

στα οποία η διακοπή των δρομολογίων του πλοίου Άρτεμις, οι συγχωνεύσεις των ΔΟΥ, καθώς και οι ανάγκες για ενίσχυση του τομέα υγείας στα νησιά.

Σε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον διευθυντή του υπουργικού γραφείου, Γιώργο Σκέρτσο, ο κ. Πουσσαίος ζήτησε να εξασφαλιστεί πάση θυσία της χρηματοδότησης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπορέσει το αρμόδιο υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου να προχωρήσει και πάλι στην προκήρυξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Κυκλάδων, γραμμή την οποία εξυπηρετούσε το πλοίο Άρτεμις και η οποία διακόπτεται.

Αναφορικά με τη συγχώνευση των ΔΟΥ σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε πως οι πολιτικές της συρρίκνωσης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των νησιωτών ούτε κινούνται προς την πάταξη της φοροδιαφυγής και εναλλακτικά πρότεινε πολιτικές ανάπτυξης συνεργασιών αλλά και των online υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων δομών. Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που προκαλούν οι καταργήσεις των ειρηνοδικείων αλλά και η διακοπή των μετακινήσεων υπηρεσιών του τελωνείου, επιβάλλοντας στους νησιώτες επιπλέον μετακινήσεις.

---Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, συναντήθηκε με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειες Πειραιώς και Αιγαίου, Γιάννη Ευδοκιμίδη και τον υποδιοικητή, Χαράλαμπο Πλάτση, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά το θέμα των μονάδων ψυχικής υγείας, καθώς και το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών υγείας στις Κυκλάδες.

Ο κ. Πουσσαίος επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης των δύο κινητών μονάδων ψυχικής υγείας που εξυπηρετούν με μεγάλη επιτυχία έως τώρα χιλιάδες νησιώτες, ενώ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών εξ αιτίας των ελλείψεων στις δομές υγείας, κυρίως, σε ότι αφορά στην υποστελέχωσή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την περίπτωση του νησιού της Πάρου, όπου τα προβλήματα στον τομέα υγείας είναι πολύ οξυμένα.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διακομιδών στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει νέος σχεδιασμός με στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους ασθενείς αλλά και τη μείωση του τεράστιου κόστους. Τέλος, συζητήθηκε και η συνεργασία που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα Νοσοκομεία σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας, υλοποιώντας προγράμματα στα νησιά.

Οι παραπάνω συναντήσεις αποτελούν συνέχεια των επαφών και της συνεργασίας που έχει ο Αντιπεριφεριάρχης, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, Δ. Τσιργή.

---Σε επίσκεψη του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο κ. Πουσσαίος είχε συνάντηση με τον διευθυντή συντονισμού και ελέγχου εφαρμογής δημοσιονομικών διατάξεων, Ε. Βεκρή, από τον οποίο ζήτησε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απλοποιηθούν κάποιες διαδικασίες με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας σε θέματα δικαιολογητικών που απαιτούνται για πληρωμές από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos