Λαΐκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Παροχή επιδόματος σίτισης – στέγασης στους δικαιούχους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους των νησιών είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την συνεχιζόμενη υποστελέχωση της Περιφέρειας, όπου το προσωπικό της μειώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, χωρίς να ανακόπτεται αυτή η πορεία από δραστικές παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής στην κυβέρνηση για μόνιμες προσλήψεις στο ύψος των αναγκών της.

Αντίθετα εφαρμόζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των αναθέσεων μελετών και έργων σε ιδιώτες με το πρόσχημα των ελλείψεων, τινάζοντας το αντίστοιχο κόστος, το οποίο πάλι ο λαός φορτώνεται με φόρους και τέλη. Με βάση τα στοιχεία που η ίδια η Περιφερειακή Αρχή ανέφερε στην εισήγησή της για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) οι θέσεις του προσωπικού που απαιτούνται για την κάλυψη των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών της σε όλους τους κλάδους (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ και ΥΕ) είναι 789.
Το 2011 ήταν καλυμμένες οι 520, το 2015 οι 473, το 2024 υπηρετούν μόνο 402, οι οποίοι καλούνται σήμερα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του πληθυσμού μιας πολυνησιακής περιφέρειας των 325.000 μόνιμων κατοίκων,με τις απαιτήσεις να αυξάνονται κατακόρυφα λόγω των πάνω από 6.000.000 επισκεπτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Ειναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης της Περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό και η καταβολή του επιδόματος στέγασης-σίτισης σε όσους το δικαιούνται για να μπορέσουν να παραμείνουν στα νησιά και να αντιμετωπίσουν -έστω στοιχειωδώς- τη γενικευμένη και υψηλή ακρίβεια διαβίωσης σε αυτά.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων κατέθεσε δύο έγγραφα στην Περιφερειακή Αρχή (αρ.πρωτ.56/19-09-2024και64/17-10-2024) με τα οποία ζητά τη λήψη απόφασης για παροχή επιδόματος σίτισης – στέγασης και στους δικαιούχους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η οποία εφαρμόστηκε ήδη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τους δικαιούχους υπαλλήλους της. Επίσης για το ίδιο θέμα είχε ενημερωθεί ο κ. Περιφερειάρχης και από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΠΕ Δωδεκανήσου τον Δεκέμβριο του 2023.
Με βάση αυτήν τη νομοθεσία όπως ισχύει σήμερα, ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε στην προηγούμενη συνεδρίασή του για παροχή επιδόματος σε 170 νοσηλευτές και 30 υπαλλήλους του ΕΚΑΒ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, επειδή δεν είχε ικανοποιηθεί το αίτημα των υπαλλήλων της Περιφέρειας με το οποίο ζητούσαν να τεθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του προηγούμενου Π.Σ., ζήτησε από το Προεδρείο να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης. Η απάντηση ήταν ότι θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Επειδή και πάλι δεν αναφέρεται ως θέμα συζήτησης στην πρόσκληση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στις 25/10/2024 στη Σύρο,
Ζητάμε να μας απαντήσετε ποια είναι η θέση σας στο συγκεκριμένο αίτημα των υπαλλήλων και πότε προτίθεστε να το φέρετε για λήψη απόφασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σημείωση:Σε ενημέρωση που είχε η παράταξή μας από εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, τα αναφερόμενα για έκδοση ΚΥΑ τα οποία είχαν συμπεριληφθεί στην απόφαση του Π.Σ. που αφορά τη χορήγηση επιδόματος σίτισης-στέγασης σε νοσηλευτές και εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, είχαν νομοθετηθεί με το άρθρο 88 του Ν.5003/2022 και στη συνέχεια καταργήθηκαν με το άρθρο 34 του Ν.5056/2023. Οπότε πρέπει να γίνει ορθή επανάληψη της σχετικής απόφασης.
Επίσης η διαδικασία της συγκέντρωσης και ελέγχου των αποδείξεων για το ποσό των τριακοσίων ευρώ, μόνο άσκοπη επιβάρυνση προκαλούν στις υποστελεχωμένες οικονομικές υπηρεσίες, αφού αυτό το ποσόν θεωρείται αυτονόητο ότι δεν καλύπτει από μόνο του τις ανάγκες στέγασης και σίτισης των υπαλλήλων και θα μπορούσατε να το απαλείψετε από την απόφασηως προϋπόθεση.
Γιάννης Αγγέλου
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου
21/10/2024

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos