2013 Στη Δική σας Ευρώπη, η Δική σας Γνώμη μετράει

20 Νοεμβρίου 2012 15:36

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές 16-17 ετών, από όλα τα σχολεία της Ε.Ε. και τους καθηγητές τους.

 Θα θέλατε να πάτε στις Βρυξέλλες για 2 μέρες, να συναντηθείτε με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, να επισκεφθείτε την πόλη και να συμμετάσχετε πραγματικά στην πολιτική συζήτηση που γίνεται στην καρδιά της Ευρώπης;

Θα επιλεγεί ένα σχολείο από κάθε μια από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. με κλήρο, στην τύχη και εάν το σχολείο σας είναι το τυχερό σχολείο που θα επιλεγεί, θα βρεθείτε στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσκεκλημένοι της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕESC) για να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα: «Your Europe, Your Say» στις 18-20 Απριλίου 2013. Τρεις μαθητές και ένας καθηγητής θα λάβουν μέρος στην προσομοίωση της Συνέλευσης.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζητήσετε από τον καθηγητή σας να συμπληρώσει την σχετική ηλεκτρονική αίτηση πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Βρυξελλών) της 30 Νοεμβρίου 2012. Περισσότερα: http://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.your-europe-your-say-2013.

Θα σας δοθεί η ευκαιρία να συναντήσετε νέους από όλη την Ευρώπη και να ανταλλάξετε απόψεις. Στην προσομοιωμένη συνεδρίαση του προγράμματος αυτού τον Απρίλιο 2012, η απόφαση στην οποία κατέληξαν οι μαθητές για το περιβάλλον παρουσιάστηκε στους αρχηγούς κρατών των +20, στο Συνέδριο του Ρίο ντε Τζανέϊρο, στη Βραζιλία, το καλοκαίρι του 2012.

Το 2013 έχει κηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών και η ΕESC είναι το μόνο Ευρωπαϊκό σώμα που αντιπροσωπεύει άμεσα οργανώσεις πολιτών και πιστεύουμε ότι μια ενεργή Ευρωπαϊκή υπηκοότητα είναι πολύ σημαντική για μια υγιή δημοκρατία. Εσείς οι νέοι είσαστε οι μελλοντικοί Ευρωπαίοι πολίτες, αυτοί που στο μέλλον θα παίρνετε τις αποφάσεις γι' αυτό ενεργοποιηθείτε και δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα σήμερα!!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos