Πάρος: Ανεξέλεγκτες ιδιωτικές παρεμβάσεις σε δημόσιο χώρο προκαλούν προβληματισμό….

03 Μαϊος 2018 18:13

Σοβαρό προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τον τελευταίο καιρό στην Πάρο, καταγγελίες για ανεξέλεγκτες ιδιωτικές παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους του νησιού οι οποίες έχουν επιπτώσεις στο φυσικό τοπίο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κ. Γ. Μπαρμπαρίγος δημοσίευσε επιστολή σύμφωνα με την οποία, καταγγέλθηκε το γεγονός της αυθαίρετης ασφαλτόστρωσης με πίσσα και χαλίκι, ενός δρόμου στο Φιλίζι της Νάουσας από ιδιώτη. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή του Φιλιζίου είναι προστατευόμενη (ΝΑTURA) χάρη στο ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της και τα ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας της, η εν λόγω ιδιωτική παρέμβαση συνιστά, αν μη τι άλλο, απειλή για το οικοσύστημα της περιοχής.

 

 

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που στο νησί εντοπίζονται ενέργειες αλλοίωσης του φυσικού ή δημόσιου χώρου από παρεμβάσεις ιδιωτών.

Η αυθαιρεσία της ασφαλτόστρωσης στο δρόμο του Φιλιζίου συνιστά μόνο ένα από τα αρκετά περιστατικά ανεξέλεγκτων ιδιωτικών πρακτικών που παρατηρούνται στο νησί και επιβαρύνουν τη φυσική του εικόνα αλλά και την ζωή των παριανών.

Δυστυχώς, με αυτές τις τακτικές παραμόρφωσης του φυσικού χώρου και της ομορφιάς του νησιού, το μέλλον της Πάρου και η τουριστική της ανάπτυξη υποθηκεύονται στο βωμό ενδεχόμενων πρόσκαιρων ωφελειών από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις που τελικά καταστρέφουν παρά ωφελούν μακροπρόθεσμα

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos