Λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Πάρο (Βίντεο + Φωτό)

28 Οκτωβρίου 2018 16:31

Πανηγυρικές ήταν οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νησί της Πάρου. Η επέτειος – σύμβολο του περήφανου «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού, ο οποίος πριν από 78 χρόνια όρθωσε σύσσωμος το ανάστημά εναντίον του κατακτητή πολεμώντας υπέρ της ελευθερίας του έθνους, γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα.

Το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου. Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της Πάρου παρακολούθησαν την λαμπρή δοξολογία. Κατόπιν, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην παραλιακή οδό της Παροικίας. Τα νιάτα της Πάρου με υπερηφάνεια και σεβασμό προς την ιστορική μνήμη παρέλασαν με καμάρι ενώπιον του πολύ κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να τα χειροκροτήσει και τα εμψυχώσει.



Οι νέοι και οι νέες της Πάρου, αποτείνοντας φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας, τη περήφανη γενιά του ΄40 που αντιστάθηκε στην επέλαση του φασισμού και αγωνίστηκε για το αγαθό της εθνικής ανεξαρτησίας, έκλεψαν τις εντυπώσεις με το παράστημά τους σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και πατριωτικής υπερηφάνειας.



Με το πέρας της μαθητικής παρέλασης, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις τίμησης της επετείου του «ΟΧΙ» στην Πάρο. Εκδηλώσεις που για μια ακόμη χρονιά, τελέστηκαν σε πανηγυρικούς τόνους, εξυψώνοντας το πατριωτικό συναίσθημα μπροστά σε μια ημέρα μνήμης η οποία έχει γραφεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και των κορυφαίων ηρωικών επιτευγμάτων του λαού μας

 

ΠΑΡΟΙΚΙΑ



ΛΕΥΚΕΣ



 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos