Πάρος: Στοιχεία για τις αφίξεις Φεβρουαρίου με ανοιξιάτικο αέρα σε ποσοστό 33%

07 Μαρτίου 2020 18:43

Ενώ ολοκληρώνεται η χειμερινή περίοδος τα στοιχεία αφίξεων από το λιμάνι της Παροικίας Πάρου για το μήνα Φεβρουάριο σημείωσαν διψήφια άνοδο αγγίζοντας μια ουδόλως ευκαταφρόνητη αύξηση της τάξης του 33%..

Τον Φεβρουάριο ειδικά, που ο καιρός συχνά κάνει τα θαλάσσια ταξίδια απαγορευτικά, και ο κορωνοϊός έχει κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα, η κίνηση τείνει συγκριτικά να εντυπωσιάζει.
Ωστόσο, η ανοδικά παρατηρούμενη κίνηση των τελευταίων ετών στην Πάρο φαίνεται να συνεχίζει την τροχιά της και μέσα στο καταχείμωνο!
11.533 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Πάρου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου, τον Φεβρουάριο του 2020, έναντι 8.632 επιβατών που έφθασαν δια θαλάσσης στο νησί τον Φεβρουάριο του 2019.

Η ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των δύο διαδοχικών ετών αγγίζει το 33%.
Και στα αυτοκίνητα σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 30%, ενώ στα αποβιβασθέντα φορτηγά η αύξηση μεταξύ 2020 και 2019 για τον μήνα Φεβρουάριο πάντα, έφθασε το 18%.

Η συντριπτική πλειοψηφία τώρα των αποβιβασθέντων ατόμων, είχε ως λιμάνι προέλευσης τον Πειραιά, ενώ ακολουθούν με πολύ μικρότερο αριθμό επιβατών τα λιμάνια της Νάξου, της Σύρου, της Θήρας και της Μήλου.

Σημειώνεται, ότι κατά τον φετινό Φεβρυάριο, στην Πάρο εκτελούσαν δρομολόγια 6 διαφορετικά πλοία, 4 συμβατικά τα οποία πραγματοποίησαν 118 κατάπλους και 2 ταχύπλοα που πραγματοποίησαν 34 κατάπλους.

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos