Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από νησιά των Κυκλάδων! Χωρίς ειδικό, ασφαλή εξοπλισμό το ΕΚΑΒ...

17 Μαρτίου 2020 21:52

Στο έλεος της τύχης τους είναι πολλά νησιά των Κυκλάδων με ολοένα και περισσότερους νησιώτες να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας για τις υγειονομικές ανεπάρκειες που υφίστανται μπροστά στο απευχόμενο ενδεχόμενο ύπαρξης κρούσματος κορωνοϊού.


Το ΕΚΑΒ στα περισσότερα νησιά (μεταξύ αυτών η Πάρος, η Τήνος, και η Αμοργός) δεν διαθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό για την ασφαλή διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων, συνεπώς ένα μεγάλο μέρος των Κυκλάδων παραμένει αθωράκιστο μπροστά στον κίνδυνο της διασποράς της νόσου εάν ω μη γένοιτο εμφανιστεί κρούσμα.

Η κραυγή αγωνίας των νησιωτών εντείνεται τις τελευταίες ημέρες καθώς χιλιάδες άτομα κυρίως από την Αθήνα, ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς προς τις Κυκλάδες από την ημέρα που έκλεισαν όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας. Αυτή η πρακτική μειωμένης ευθύνης και συνείδησης, έχει πολλαπλασιάσει τον πληθυσμό των νησιών και αυξάνει ενδεχομένως τις πιθανότητες μεταφοράς της νόσου. Μάλιστα, δεδομένων των υγειονομικών ανεπαρκειών και της ιδιαιτερότητας των νησιών, ο Δήμος Αμοργού εξέδωσε πριν από ελάχιστες ημέρες ανακοίνωση συστήνοντας την αποφυγή μετάβασης στο νησί.

Μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχει υπάρξει περίπτωση κρούσματος στις Κυκλάδες και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου παραμένει στα σπίτια του, ωστόσο, η αγωνία υπάρχει καθώς όσο οι μέρες περνούν – απ΄ότι προειδοποιούν οι επιστήμονες – δυστυχώς, η νόσος αναμένεται να εξαπλώνεται…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos