Παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για την μετακίνηση ατόμων μεταξύ των νήσων Πάρου και Αντιπάρου

08 Μαϊος 2020 16:44

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής νομοθετικών διατάξεων για τον περιορισμό της πανδημίας κορωνοϊού COVID – 19, ισχύουν έως την έκτη πρωινή της 18 – 5 – 2020 τα κάτωθι για την μετακίνηση ατόμων μεταξύ των νήσων Πάρου και Αντιπάρου:

Επιτρέπεται η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, προς το νησί της μόνιμης κατοικίας τους.

Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων της Αντιπάρου προς την Πάρο, για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη σε γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.

3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Επίσης μεταξύ των νησιών Πάρου και Αντιπάρου επιτρέπεται η μετακίνηση:

Του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των δυνάμεων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις και δράσεις του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους.

Του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πάσης φύσεως του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των ερευνητών και επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, καθώς και του προσωπικού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που εργάζεται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινείται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.

Του τεχνικού προσωπικού κρίσιμων υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και του εκπαιδευτικού προσωπικού κάθε βαθμίδας, που εργάζονται στο νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινούνται για την εκτέλεση υπηρεσίας.
Προς τον σκοπό παρουσίας σε τελετή (π.χ. κηδεία προσώπου πρώτου ή δεύτερου βαθμού).

Η ιδιότητα όλων των παραπάνω περιπτώσεων αποδεικνύεται με την επίδειξη των αποδεικτικών πιστοποίησής της κατά την έκδοση των εισιτηρίων των επιβατών. Ειδικά για την περίπτωση του μόνιμου κατοίκου, αυτή αποδεικνύεται με την επίδειξη του ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης ή του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη ή βεβαίωσης μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο ή βεβαίωσης Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που εκδίδεται ηλεκτρονικά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Από την υπηρεσία μας διενεργούνται σε καθημερινή βάση επισταμένοι έλεγχοι προς διαπίστωση τήρησης των ανωτέρω, ενώ έχουν δοθεί κατάλληλες οδηγίες στα πληρώματα πορθμειακής γραμμής Πάρου – Αντιπάρου για την εφαρμογή των ισχυόντων μέτρων.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Λ.Σ. ΜΑΡΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos